Poëzieweek van 28 januari tot en met 3 februari 2021

Elk jaar staat in de Lage Landen poëzie centraal tijdens de Poëzieweek. Dit jaar is het thema “samen”. We vieren het samen-leven, samen-hangen, samen-zijn, samen-voegen, samen-stellen, samen-zitten, samen-werken, samen-lezen en samen-schrijven. Want samen kunnen we veel.

 

Online workshop samen poëzie schrijven 16+
Donderdag 28/01/2021 van 20 u tot 21 u
Gratis Inschrijven via bibliotheek@wijnegem.be. Een dag voor de workshop ontvang je een mail met instructies en de link naar de workshop. Je hebt een goede, stabiele internetverbinding nodig en een laptop of tablet. Gedichten schrijven hoeft geen eenzame bezigheid te zijn! We laten de virtuele grenzen vervagen en ontdekken hoe je gaandeweg tot een goed gedicht komt. We zoeken samen woorden in de woordenvijver en roepen beelden op aan de hand van fotomateriaal. Caroline Bries (#caroschrijft) neemt je in deze leuke interactieve workshop mee in de wondere wereld van de inspiratie. Op een heel toegankelijke manier leert ze je enkele schrijftechnieken en vertelt ze over de originele manieren waarop zij haar poëzie deelt met de buitenwereld. Een workshop voor beginners, gevorderden en alles daar tussenin! Caroline Bries is een jonge dichter en creatief brein. Ze is actief op Instagram, maar ook in stad of dorp waar ze tijdens de voorbije lockdown gedichten achterliet op openbare plaatsen.

Poëziequiz
Gratis via de website van de bib
Wie in jouw gezin weet het meest van gedichten en kroont zichzelf tot geweldige gedichtenkampioen? Een originele quiz voor jong en oud met grappige weetjes, vreemde gewoontes, roffelende woorden en sprekende beelden. Zet je comfortabel in je zetel, neem er een lekkere tas chocolademelk bij en laat de vragen op je afkomen. Om alleen, in je bubbel of samen met je kinderen te spelen. Je vindt de quiz vanaf 28 januari op onze website.

En verder deelt de bib ook gratis poëziekaarten uit en zet ze de mooiste gedichtenbundels in de kijker.