Als huurmoordenares Ava een opdracht verprutst door verkeerde informatie wordt ze op non-actief gesteld en wil ze aan de relatie met haar familie gaan werken, maar dan blijkt dat haar opdrachtgevers achter haar aan zitten en moet ze haar familie beschermen.
Extra onderwerp
Zebracinema
Titel
Ava
Regisseur
Tate Taylor
Acteur
Jessica Chastain Common 1972- John Malkovich 1953- Colin Farrell
Taal
Engels
Uitgever
Belga Home Video, © 2020
1 dvd-video
Oorspr. opname
2020
Speelduur
ca. 93 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5412370883704

Besprekingen

Amerikaanse misdaadfilm (2020) van Tate Taylor (The help, The girl on the train). Met Jessica Chastain (Molly’s game, Interstellar), John Malkovich (Being John Malkovich, Dangerous liaisons), Colin Farrell (The lobster). Een huurmoordenaar voor een geheime organisatie wordt wereldwijd ingezet om personen te elimineren. Als ze verkeerde informatie ontvangt, gaat het goed mis. Op non-actief gezet wil ze de slechte relatie met haar familie herstellen. Dan blijkt dat haar voormalige werkgevers achter haar aan zitten en moet ze ook haar familie verdedigen. Beoordeling IMDb: 5,3. Symen Boersma (Filmtotaal 29-7-’20): ‘lauwwarme actiethriller die maar niet gloeiend heet of ijskoud wordt. Vooral de matig ingezette sterrencast valt op’ (2 sterren). Berend Jan Bockting (Volkskrant 29-7-’20): ‘Taylor slaagt er nooit echt in het drama en de actie soepel samen te voegen, maar Chastain is gelukkig goed genoeg om ook een middelmatige film te dragen’ (3 sterren). Chris Craps (Vertigoweb.be 28-7-’20): …Lees verder

Over Tate Taylor

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ken Kochey

Tate Taylor (Jackson, 3 juni 1969) is een Amerikaanse acteur, regisseur en scenarioschrijver.

Biografie

Tate Taylor werd in 1969 geboren in Jackson (Mississippi). Hij ging naar dezelfde kleuterschool als Kathryn Stockett, wier roman The Help hij later zou verfilmen. De twee zijn sindsdien goed bevriend met elkaar.

Carrière

In de jaren 1990 ging Taylor aan de slag als acteur. Zo had hij kleine rollen in films als Planet of the Apes (2001) en I Spy (2002), en tv-series als Charmed (1999) en Six Feet Under (2001). Daarnaast werkte hij ook als stemacteur mee aan de videogame Medal of Honor: Allied Assault (2002).

In 2003 schreef en regisseerde hij de korte film Chicken Party, waarin onder meer hijzelf en actrices Octavia Spencer en Melissa McCarthy een rol vertolken. Vijf jaar later schreef en regisseer…Lees verder op Wikipedia