Boek
Nederlands

De wraak van de minnares

Tamar Cohen (auteur), Monique Eggermont (vertaler)
Clive en Sally hebben vijf jaar lang een affaire gehad, maar nu heeft hij haar gedumpt om zich volledig op zijn gezin te richten. Sally’s wanhopige pogingen om van zijn leven op de hoogte te blijven nemen obsessieve vormen aan. Ze beschrijft haar gevoelens in een dagboek.
Titel
De wraak van de minnares
Auteur
Tamar Cohen
Vertaler
Monique Eggermont
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The mistress's revenge
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2013
267 p.
ISBN
9789400500983 (paperback)

Besprekingen

In De wraak van de minnares brengt Tamar Cohen, zoals de titel reeds doet vermoeden, het verhaal van een vrouw, Sally, die recentelijk werd gedumpt door haar minnaar, Clive. Beiden zijn getrouwd en hebben twee kinderen. Sally en Clive ontmoetten elkaar via gemeenschappelijke vrienden en begonnen een stiekeme, spannende affaire. Wanneer Clive na vijf jaar een punt wil zetten achter hun relatie, kan Sally niet anders dan daarmee instemmen. Maar ook al zou ze willen, ze kan Clive niet loslaten. Het hele verhaal is één grote brief van Sally aan Clive, die ze neerpent in een dagboek. Heel langzaam krijg je als lezer een beeld van hun overspelige relatie. Sally schrijft haar gevoelens van toen neer en ook hoe ze zich voelt nu de affaire afgelopen is.
In dit boek zitten heel veel herkenbare emoties, zoals jaloezie, onbegrip, verdriet en haat. Tegen het einde wordt het verhaal spannend en is het moeilijk om het boek naast je neer te leggen. Het is echter moeilijk om helemaal op te…Lees verder
Veertiger Sally (ik-personage), getrouwd, twee kinderen, heeft ook een minnaar, Clive. Na vijf jaar maakt hij een einde aan hun affaire. Sally is er kapot van en is allerminst bereid om het eind van hun relatie te accepteren. Langzaamaan raakt ze geobsedeerd met Clive; Sally probeert op verschillende manieren in het leven van haar ex-minnaar verzeild te raken. Sally wordt na haar problemen door haar therapeut geadviseerd om haar verhaal van zich af te schrijven. Dat resulteert in deze roman in dagboekvorm, gericht aan de ex-minnaar van het hoofdpersonage. Dit levert een originele vertelvorm op. Ook inhoudelijk is deze debuutroman geslaagd; de spanning wordt langzaam opgebouwd en hierdoor wordt de aandacht van de lezer vastgehouden. De veelal serieuze en spannende momenten worden zo nu en dan afgewisseld met wat humor. De Britse auteur is freelance journalist en schreef eerder verhalen voor onder meer The Times en Marie Claire. Kleine druk.