Een bepaalde dag in het leven van iedereen : roman

Stijn Vranken (auteur)
+1
Een bepaalde dag in het leven van iedereen : roman
×
Een bepaalde dag in het leven van iedereen : roman Een bepaalde dag in het leven van iedereen : roman

Een bepaalde dag in het leven van iedereen : roman

Genre:
Een kabinetsmedewerker, arbeider, zanger, vastgoedmagnaat, schoondochter, veiligheidsagent, poolreiziger en zieneres beleven elk hun eigen Valentijnsdag. De ene bereidt nerveus een persconferentie voor, een ander worstelt met haar gerenommeerde schoonfamilie, iemand stak net te voet de Zuidpool over. Acht levens die zich los van elkaar afspelen, maar ook weer niet. Voortgestuwd door een gedeeld oe
Titel
Een bepaalde dag in het leven van iedereen : roman
Auteur
Stijn Vranken
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022
457 p. : ill.
ISBN
9789464014419 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Wat Voyager zag

Stijn Vranken speelt een kostelijk spel met wat waar en onwaar is, zonder daar zwaarwichtige theorieën aan vast te hangen.

Waar was u op 14 februari 1990? Van Donald Trump, Red Hot Chili Pepper Anthony Kiedis, en nog een aantal andere aardbewoners weten we dat, dankzij Stijn Vranken. Hij schrijft erover in zijn voortreffelijke debuutroman Een bepaalde dag in het leven van ­iedereen, een dag dat er ook een ruimte­sonde tegen vijftien kilometer per seconde door de ­onmetelijke ruimte vloog.

Op 14 februari 1990 bevond de ruimtesonde Voyager zich op ruim zes miljard kilometer afstand van onze planeet. Die dag maakte Voyager een foto van de aarde in de ruimte die wereldberoemd werd als Pale blue dot, de bleke blauwe stip. De bekende astrofysicus Carl Sagan schreef over dat kleine stipje in een haast oneindige kosmos de befaamde woorden: 'Dat is hier. Dat is thuis. Dat zijn wij.' Stijn Vranken (niet te verwarren met de voormalige Antwerpse stadsdichter) was zeventien in 1990 en 'tot over zijn oren verliefd op het mooiste meisje van de ­wereld'. In een van de hoofdstukken van Een bepaal…Lees verder

Over Stijn Vranken

Stijn Vranken (Leuven, 1 februari 1974) is een Belgisch dichter en poëzieperformer. Hij woont in de Seefhoek te Antwerpen.

Vranken is medeoprichter van De Sprekende Ezels, een maandelijks terugkerend open podium voor poëzie, muziek, comedy en andere podiumkunsten in Antwerpen, Brussel, Leuven, Turnhout en Gent.

Behalve dichter is Vranken tekstschrijver voor het theater, schreef hij twee radioboeken voor De Buren en stond hij op de planken met zijn eigen voorstellingen.

In 2008 verscheen zijn eerste dichtbundel Vlees mij! bij Meulenhoff/Manteau. Samen met illustratrice Sabien Clement bracht hij in 2010 het boek Aaron Holsters: Restauratie van een droom, uit. Wees gerust, maar niet hier, zijn tweede bundel, werd in 2011 gepubliceerd bij De Bezige Bij Antwerpen.

Vranken was al vaak de gast op verschillende culturele podia, waaronder Zuiderzinnen, Hotel Ideal, Literaal, Nacht van de Poëzie en Koningsblauw.

In 2014 vo…Lees verder op Wikipedia