Zusje vermist

Sophie McKenzie (auteur), Jeske Nelissen (vertaler)
+1
Zusje vermist
×
Zusje vermist Zusje vermist
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Madison, het zusje van Lauren, wordt ontvoerd. De ontvoerder zegt dat ze de politie niet mogen inschakelen. Maar dat hadden ze beter wel kunnen doen. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Vermiste kinderen
Titel
Zusje vermist
Auteur
Sophie McKenzie
Vertaler
Jeske Nelissen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Sister, missing
Uitgever
Utrecht: De Fontein Jeugd, © 2016
276 p.
ISBN
9789026139949 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Madison, het zusje van Lauren, wordt ontvoerd. De ontvoerder neemt contact op met Lauren en geeft duidelijk aan dat ze de politie er buiten moet houden. Hoewel zusje Shelby tegen is, geven Lauren en haar moeder gevolg aan deze eis. Dit hadden ze beter niet kunnen doen. Vervolg op 'Vermist'* waarin de 14-jarige Lauren haar biologische ouders vindt. Lauren is als kind ook ontvoerd en alle herinneringen komen terug. Ze is ervan overtuigd dat zij schuld heeft aan de ontvoering van Madison en dat de persoon die haar ontvoerde ook nu weer de dader is. Het verhaal is geschreven in de derde persoon. Boven elk hoofdstuk staat een titel die de kern aangeeft. Dit tweede deel mist de geloofwaardigheid die het eerste deel wel heeft. Hoewel de goede lezer kan weten wie de dader is, gaat het verhaal steeds een totaal onverwachte kant op. Er worden enkele moorden gepleegd, plotwendingen komen als een duveltje uit een doosje en het is daardoor allemaal wat te veel van het goede. Vanaf ca. 13 jaar.

Zusje vermist

Dit boek is een vervolg op 'Vermist' maar kan afzonderlijk gelezen worden. Lauren woont afwisselend bij haar adoptieouders in de VS en haar biologische ouders in de UK. Nu brengt ze haar vakanties door bij haar biologische ouders in een vakantiehuisje aan de zuidkust van England. Tijdens haar ontvoering in de VS heeft ze verschrikkelijke situaties meegemaakt waaraan ze met haar schoolvriend Jam nipt kon ontsnappen. Sam, de biologische vader van Lauren, is net aan een hartstilstand gestorven en Annie, haar moeder, is door de gebeurtenissen nogal labiel en overbezorgd voor de zusjes, Lauren, Shelby en Madison. Op een ochtend gaan Lauren en Madison samen naar het strand. Door de zomerdrukte verliest Lauren haar zusje van acht uit het oog. Nu blijkt dat Madison ontvoerd is, want dadelijk krijgt Lauren een berichtje dat ze niet naar haar moet zoeken en dat ze de politie niet mag verwittigen. Alle moed zakt Lauren in de schoenen. Niet opnieuw, denkt ze. De kwelling begint voor het hele g…Lees verder