Vermist

Sophie McKenzie (auteur), Jeske Nelissen (vertaler)
+1
Vermist
×
Vermist Vermist
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Lauren (14, ik-figuur) is geadopteerd. Als ze haar ouders naar haar verleden vraagt, doen ze geheimzinnig. Dan ontdekt Lauren een foto van zichzelf op een website voor vermiste kinderen. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Vermiste kinderen
Titel
Vermist
Auteur
Sophie McKenzie
Vertaler
Jeske Nelissen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Girl, missing
Uitgever
Utrecht: De Fontein, © 2015
279 p.
ISBN
9789026137853 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

De 14-jarige Lauren weet dat ze als 3-jarige peuter is geadopteerd. Een opstelopdracht voor school is voor haar aanleiding om op zoek te gaan naar haar verleden. Haar ouders doen geheimzinnig over de adoptie en willen niets vertellen. Lauren zoekt op internet en ontdekt een site voor vermiste kinderen. Ze denkt zichzelf te herkennen op een van de foto's op de site. Het gaat om een meisje uit Amerika en Lauren bedenkt een list en kan daardoor een week met haar beste vriend Jam vanuit Engeland naar Amerika. Lauren plant op haar manier alles heel zorgvuldig, maar steeds pakken dingen anders uit dan verwacht. Dat brengt haar in grote problemen. Het verhaal in ik-perspectief bestaat uit twee delen. De auteur bouwt de spanning mooi op en de ontwikkelingen zijn plausibel. Achter in het boek staat een kort interview met de auteur. Lezers van jeugdthrillers zullen plezier beleven aan dit vlot leesbare verhaal. Vanaf ca. 13 jaar.

Vermist

Lauren krijgt een schrijfopdracht met als titel: wie ben ik? Ze moet schrijven over haar interesses, over de dingen die ze leuk vindt en niet. Over wie ze innerlijk is. Hoe kan je weten wie je bent als je niet weet waar je vandaan komt? Lauren werd geadopteerd toen ze drie was. Wanneer ze haar moeder om uitleg vraagt, verstart die en ziet ze er doodsbenauwd uit. Wanneer ze bij haar vriendje Jam op bezoek is, stelt diens moeder haar voor om hypnotherapie te proberen. Misschien komen er flarden terug van toen ze drie jaar oud was. Lauren stemt hierin toe en ziet een mooie jonge vrouw met lange wapperende haren, die verstoppertje speelt tussen de rotsen. Meer kan Lauren zich na de hypnose niet herinneren. Nu ze het gezicht van haar moeder gezien heeft, is ze vastbesloten om haar echte moeder te zoeken. Toevallig hoort ze een gesprek tussen haar ouders waaruit ze verstaat dat haar adoptiemoeder een dagboek bijhoudt vanaf de tijd van Laurens adoptie. Dit zou wel eens een goed vertrekpun…Lees verder