Boek
Nederlands

Word nooit groot

Quentin Blake (illustrator), Roald Dahl (andere), Al Blyth (auteur)
Word nooit groot is een prentenboek voor iedereen vanaf 4 jaar, gebaseerd op de levensfilosofie van Roald Dahl: Never grow up. De fantastische illustraties zijn gemaakt door Quentin Blake.

Wat zou er gebeuren als je altijd kind bleef en nooit volwassen werd? Dan hoefde je in ieder geval niet al die vreselijk verantwoorde grotemensendingen te doen. Het is gewoon sneu met hoeveel saaihei
Onderwerp
Opgroeien
Titel
Word nooit groot / geïllustreerd door Quentin Blake ; geïnspireerd door de ondeugdend originaliteit van Roald Dahl ; geschreven door Al Blyth en Stella Gurney
Illustrator
Quentin Blake
Andere
Roald Dahl
Auteur
Al Blyth Stella Gurney
Vertaler
Anne Douqué
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Never grow up
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, © 2022
[32] p. : ill.
ISBN
9789026157769 (hardback)

Over Quentin Blake

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Eaag14!

Sir Quentin Saxby Blake (Sidcup, 16 december 1932) is een Brits cartoonist, illustrator en auteur.

Loopbaan

Quentin Blake debuteerde in 1968. Hij is voornamelijk bekend van zijn tekeningen in de kinderboeken van Roald Dahl, waaronder De GVR en de De heksen. Het eerste kinderboek van Dahl dat Blake illustreerde was De reuzenkrokodil. Andere boeken die Dahl al eerder had geschreven (zoals Sjakie en de chocoladefabriek) zijn in latere uitgaven door Blake opnieuw van tekeningen voorzien. Alles bij elkaar illustreerde Blake meer dan 300 jeugdboeken, waaronder het debuutboek van David Walliams, The Boy in the Dress. Daarnaast heeft hij ook zelf meer dan 30 boeken geschreven.

Blake werd benoemd tot Commandeur in de Orde van het Britse Rijk. Daarnaast is hij patroon van een aantal plaatselijke verenigingen, zoals de Blake Society, het Downing College en de Campaign for Drawing.

Suggesties