Boek
Nederlands

Mijn eerste gereedschapskistje

+1
Mijn eerste gereedschapskistje
×
Mijn eerste gereedschapskistje Mijn eerste gereedschapskistje

Mijn eerste gereedschapskistje

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Wat wil je allemaal meenemen in je gereedschapskistje? Natuurlijk de hamer, spijkers, een waterpas en de schroevendraaier. En misschien ook een thermosfles met water en een wafel om te eten? Oblong hardkartonnen aanwijsboek met handvat en eenvoudige kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Gereedschap
Titel
Mijn eerste gereedschapskistje
Auteur
Pieter Gaudesaboos
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2020
[14] p. : ill.
ISBN
9789401465632 (hardback)

Besprekingen

Stevig, hardkartonnen aanwijsboek in de vorm van een gereedschapskistje met handvat. De inhoud van het kistje, de klusattributen, worden op (bijna) ware grootte, realistisch, soms met de verf er nog op, afgebeeld. De welvoorziene kist bevat groot en klein gereedschap: spijkers, schroeven, plakband, maar ook een boormachine en over twee pagina’s een horizontaal weergegeven waterpas, zaag, bijl, enz. Ook een thermosfles en een lekkere wafel ontbreekt niet. Alle namen staan er in schuinschrift bij. Leerzame, stoere, uitgave, die in elk geval technisch geïnteresseerde peuters zeker zal aanspreken! Als speels element is er op elke bladzijde een lieveheersbeestje verstopt. Mooi verzorgd hardkartonnen boekje met vier afgeronde hoeken. In dezelfde vormgeving en opzet verschenen 'Mijn eerste koffertje'* (2019) en ''Mijn eerste boodschappentasje'**. Samen bekijken, kenmerken en gebruiksmogelijkheden uitvinden en benoemen en nieuwe woorden leren. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Pieter Gaudesaboos

Pieter Gaudesaboos (Brugge, 9 mei 1979) is een Belgische schrijver en illustrator van kinderboeken.

Leven

Gaudesaboos studeerde vrije grafiek, grafische digitale vormgeving en fotografie in Gent. Hij werkte een jaar deeltijds als leraar bij een kinderatelier en is medeoprichter van Tapis Plein, een productiehuis dat projecten opzet rond actueel en alledaags erfgoed in Brugge en daarbuiten. Sinds 2000 werkt hij als zelfstandig illustrator, auteur en vormgever.

Werk

Gaudesaboos debuteerde in 2003 met Roodlapje, een prentenboek waarin hij een inkijk probeert te geven in het hoofd van een kind. Het boek toont een wandeltocht door verschillende kleine kamers. Pas wanneer alle kamers gezien zijn, wordt beseft dat het meisje zich eenzaam voelt. Met Roodlapje zette hij zich op de kaart als vernieuwende kinderboekenmaker en krijgt er een Boekenpluim voor. Ook is het boek genomineerd voor …Lees verder op Wikipedia