Boek
Nederlands

Het zwarte konijn

Philippa Leathers (auteur), Jesse Goossens (vertaler)
+1
Het zwarte konijn
×
Het zwarte konijn Het zwarte konijn
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Konijn wordt achtervolgt door een groot Zwart Konijn. Ten einde raad vlucht hij het donkere bos in. Maar daar ligt ander gevaar op de loer. Prentenboek met kleurenillustraties met verrassende perspectieven. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Schaduw, Bang zijn
Titel
Het zwarte konijn
Auteur
Philippa Leathers
Vertaler
Jesse Goossens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The black rabbit
Editie
1
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2015
[36] p. : ill.
ISBN
9789047706014 (hardback)

Besprekingen

Op een stralende ochtend stapt Konijn zijn hol uit, het zonlicht in. Wanneer hij zich omdraait, ziet hij een groot Zwart Konijn staan. Konijn wordt bang en probeert het Zwarte Konijn kwijt te raken: hij rent weg, hij verstopt zich, hij zwemt naar de andere kant van de rivier, maar niets helpt. Zwart Konijn achtervolgt hem overal waar hij gaat. Dan vlucht Konijn het diepe, donkere bos in. Zwart Konijn is wel verdwenen, maar in het donkere bos ligt een ander soort gevaar op de loer… Konijn moet halsoverkop wegrennen, het bos uit. En net als je denkt dat het nu met Konijn gedaan is, komt de redding uit een voor Konijn onverwachte hoek. Knap debuut van Philippa Leathers over bang zijn, met een prachtige ontknoping. De eenvoudige, sprekende illustraties hebben vaak een verrassend perspectief. Het verhaal is best spannend, vooral op het einde, en is voor de lezer ook grappig in het begin, omdat de kinderen aan wie het prentenboek voorgelezen wordt, al snel zullen doorhebben waar Konijn eige…Lees verder

Het zwarte konijn

Op een zonnige morgen krijgt een konijn het gezelschap van een groot Zwart Konijn. Zwart Konijn volgt hem overal. Konijn weet niet dat het zwarte konijn alleen maar zijn schaduw is. Konijn doet al het mogelijke om aan Zwart Konijn te ontsnappen. Gelukkig voor hem is Zwart Konijn in het diepe, donkere bos ineens verdwenen. Er duikt echter een groter gevaar op: een wolf! Maar Zwart Konijn zorgt voor een oplossing. Een leuk verhaaltje over een fenomeen dat elke peuter/kleuter vroeg of laat opmerkt. De angst en de opluchting kan je duidelijk ervaren aan de hand van de eenvoudige, maar sprekende illustraties.