Boek
Nederlands

Het Keizerpanorama : roman

Nicole Montagne (auteur)
+1
Het Keizerpanorama : roman
×
Het Keizerpanorama : roman Het Keizerpanorama : roman

Het Keizerpanorama : roman

Genre:

Een Nederlandse vrouw opent een pension in het voormalige Oost-Duitse stadje Brandenburg aan de Havel. Net voordat de eerste gasten aankomen krijgt ze te horen dat haar man haar op tal van terreinen bedriegt, maar niet alleen haar, ook vele anderen. Hij blijkt een geslepen fantast. Hoe heeft zij dit niet kunnen merken? Ze stelt zich de vraag in hoeverre je iemand kunt kennen. Door te kijken naa

Titel
Het Keizerpanorama : roman
Auteur
Nicole Montagne
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Wereldbibliotheek, © 2023
174 p.
ISBN
9789028452879 (paperback)

Over Nicole Montagne

CC BY 3.0 - Foto van/door Nicole Montagne her 10 year old doughter

Nicole Montagne (Gouda, 9 november 1961) is een Nederlandse schrijfster, illustratrice en grafica.

Korte biografie

Nicole Montagne studeerde Vrije Grafiek aan de kunstacademie in Utrecht en Cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit. In 1984 liep zij stage in Praag. Zij heeft tentoonstellingen in binnen- en buitenland en haar werk bevindt zich in diverse collecties, waaronder die van de ING-bank en de Universiteitsbibliotheek Leiden. In 1998 won zij de Nederland Grafiekprijs.

In 2005 debuteerde zij met De Neef van Delvaux (Uitgeverij Vantilt). Deze essaybundel werd genomineerd voor de Jan Hanlo Essay Prijs en de KANTL-essayprijs. In 2007 kreeg zij het C.C.S. Crone-stipendium. Haar prozadebuut Souvenir verscheen in 2009 bij Uitgeverij Cossee. Het boek kwam op de longlist van de Vrouw & Kultuur DebuutPrijs.

Voor uitgeverij De Eenhoorn illustreerde Nicole Montagne het prentenboek Spinnie Sc…Lees verder op Wikipedia