Boek
Nederlands

De gouden enclaves

Naomi Novik (auteur), Sandra van de Ven (vertaler)
+1
De gouden enclaves
×
De gouden enclaves De gouden enclaves
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
De Gouden Enclaves is het derde deel in de Scholomance-trilogie van Ontworteld-auteur Naomi Novik. El is uit de Scholomance ontsnapt, maar een nieuw gevaar dreigt.

Het enige waar je nooit over praat als je in de Scholomance zit, is wat je zult doen als je eruit komt. El heeft op wonderbaarlijke wijze haar eindexamen gehaald. Samen met Orion en hun bondgenoten redde El de enclaves, maa
Titel
De gouden enclaves
Auteur
Naomi Novik
Vertaler
Sandra van de Ven
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The golden enclaves
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, © 2022
443 p.
ISBN
9789021033679 (hardback)

Over Naomi Novik

Naomi Novik (New York, 1973) is een Amerikaans fantasyschrijfster. Ze werd geboren in de Verenigde Staten, maar haar ouders zijn afkomstig uit Polen en Litouwen.

Novik studeerde Engelse literatuur aan de Brown Universiteit en Informatica aan de Universiteit van Columbia. Ze werkte mee aan het computerspel Neverwinter Nights: Shadows of Undrentide, maar besloot toen om een carrière als schrijfster te beginnen.

Ze debuteerde met haar eerste roman, His Majesty's Dragon (in het Nederlands uitgebracht onder de naam Temeraire). Het was het eerste deel in haar Temeraire trilogie. Na het uitkomen van het eerste boek, in 2006, nam filmregisseur Peter Jackson een optie op de verfilming van de boeken.

Bibliografie

  • Temeraire
    • 2006 - His Majesty's Dragon (Temeraire)
    • 2006 - Throne of Jade (De Jaden Troon)
    • 2006 - Black Powder War (De …Lees verder op Wikipedia