Boek
Nederlands

Van 1 tot 10

Mies van Hout (auteur)
+1
Van 1 tot 10
×
Van 1 tot 10 Van 1 tot 10
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
De beer heeft één buik, het konijn twee oren en de vis zeven strepen. En hoeveel snorharen tel je bij de poes? Vierkant hardkartonnen prentenboek om tot tien te leren tellen, met eenvoudige, uitbundig gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Tellen
Titel
Van 1 tot 10 / [tekst en illustraties] Mies van Hout
Auteur
Mies van Hout
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2018
[20] p. : ill.
ISBN
9789025770112 (hardback)

Besprekingen

Sprankelend hardkartonnen vierkant prentenboek over tellen tot tien. De opzet is simpel: op elke bladzijde staat een groot dier met daarnaast in grote contrasterende letters de naam van een lichaamsdeel en daarboven heel groot een getal (van 1 buik tot 10 snorharen). Op de sterk glanzende bladzijden spatten de kleuren ervan af, zodat naast het dier het cijfer en de letters vanzelf meedoen als voorbereidend lezen. Het omslag is lekker fel roze met een knalgroene krokodil, maar doet toch ook denken aan de veelgelauwerde 'zwarte' boeken van de maakster, zoals 'Vrolijk' en 'Vriendjes'. Oliepastelkrijt is de basis voor deze expressieve stijl. Om te leren tellen heb je niet perse een boek nodig en toch zijn er al ontelbare. Deze uitgave is onconventioneel en origineel en springt er dus positief uit. Aantrekkelijk en bruikbaar met kinderen vanaf ca. 2 jaar.

Over Mies van Hout

Mies van Hout (Eindhoven, 25 juni 1962) werkt sinds 1989 als illustrator en grafisch vormgever.

Biografie

Mies van Hout is op 25 juni 1962 geboren in Eindhoven en groeide op in het dorp Hapert. Haar vader was daar schoolmeester en kon geweldig goed verhalen verzinnen en vertellen. Mies en haar jongere broer kwamen hier ook regelmatig in voor. Ze was niet alleen gek op haar vaders vertelsels, Van Hout las ook vele boeken, vooral spannende jongensboeken.

Ook als kind tekende ze regelmatig. Toen ze twaalf jaar oud was wist ze dat ze daar haar beroep van wilde maken. Daarom ging ze na de middelbare school naar de lerarenopleiding in Tilburg. Daar leerde ze niet alleen zelf mooier en beter tekenen, maar ook hoe ze kon lesgeven aan kinderen in de vakken tekenen en textiele werkvormen. Toch lag de interesse van Van Hout meer bij tekenen. Dus besloot Van Hout naar Groningen te gaan. Daar volgde ze ’s avonds de opleiding grafisch …Lees verder op Wikipedia