Boek
Nederlands

Strooi as van een verborgen held

Mark Tijsmans (auteur)
+1
Strooi as van een verborgen held
×
Strooi as van een verborgen held Strooi as van een verborgen held

Strooi as van een verborgen held

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Om koning Teiresias onsterfelijk te kunnen maken, is nog drakenbloed en de as van een onbekende held nodig. De dappere schildknaap Andreas is bang dat hij wel eens die held zou kunnen zijn. Dan stuurt de koning hem op drakenjacht... Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Strooi as van een verborgen held
Auteur
Mark Tijsmans
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2014
247 p.
ISBN
9789022330579 (paperback)

Besprekingen

Men wenst de stokoude koning Teiresias onsterfelijkheid toe, opdat hij de vrede tussen mensen, kabouters en elfen kan handhaven. Daarvoor moet een drank worden gebrouwen. Voor de ketel waarin dat gebeurt, is het nodige zilver eerder al verworven. Vertrouwelingen van de koning gaan nu de nog ontbrekende ingrediënten voor de drank verzamelen, zoals drakenbloed en de as van een onbekende held. De dappere schildknaap Andreas is somber omdat hij denkt dat hij het slachtoffer zou kunnen zijn. De koning stuurt hem ter afleiding met een groep soldaten naar een dorp dat verwoest is door een draak. Het is de vraag of dat slim is van de oude koning, want als de draak zou terugkomen is het leed niet te overzien en schiet Andreas er misschien wel zijn leven bij in. En dat is nu juist wat hij het meeste vreest. Hij kan dan voor de keuze komen te staan om zich met zijn as op te offeren voor zijn land om het drakenbloed dat in die strijd zeker zal vloeien te verkrijgen. De op veel gebieden getalentee…Lees verder

Over Mark Tijsmans

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Markfan

Mark Irma Albert Tijsmans (Merksem, 5 januari 1969) is een Vlaams televisie- en toneelacteur, zanger, musicalartiest en jeugdauteur.

Tijsmans vergaarde bekendheid in Vlaanderen door hoofdrollen in Het Park, Thuis, en Flikken. Daarnaast speelde hij gastrollen in onder meer De Kotmadam, Heterdaad, W817 (als Marc, pastoor), Lili & Marleen en F.C. De Kampioenen. Ook was hij te zien in enkele films. Hij was te gast in diverse programma's, waaronder veel muziekshows als De Notenclub en Steracteur Sterartiest. Daarnaast was hij vier jaar wrapper op Ketnet en tevens lid en oprichter van de Ketnetband.

Naast zijn werk voor televisie speelde hij in 2000 zijn eerste musicalrol als het titelpersonage in Peter Pan; later volgden Camelot en Romeo en Julia, van Haat tot Liefde, waarmee hij tevens door Nederland toerde. In 2006 won hij een Vlaamse Musicalprijs voor zijn rol al…Lees verder op Wikipedia