Boek
Nederlands

Hoera voor Floor!

Marjon Hoffman (auteur), Georgien Overwater (illustrator)
+1
Hoera voor Floor!
×
Hoera voor Floor! Hoera voor Floor!
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Bundeling van 42 regels van Floor (9, ik-figuur). Trek nooit het oude badpak van de moeder van je vriendin aan, lees nooit het dagboek van je vriendin en vertel het nooit aan je beste vriendin als je verliefd bent. Vanaf ca. 8 jaar.
Bevat
Floor regelt het even
Floor tussen de regels
Floor is smoor
Titel
Hoera voor Floor!
Auteur
Marjon Hoffman
Illustrator
Georgien Overwater
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, 2019
356 p. : ill.
ISBN
9789021678498 (hardback)

Besprekingen

Hoera voor Floor! is een bundeling van drie eerdere boeken van Marjon Hoffman over Floor: Floor regelt het even, Floor tussen de regels en Floor is smoor. Het is dan ook een vrij dikke klepper van 356 pagina’s. De drie eerdere boeken lopen gewoon in elkaar over: Hoera voor Floor! is ingedeeld in 42 korte hoofdstukken die telkens een klein afgerond verhaaltje vormen. De moraal van elk verhaaltje wordt telkens samengevat in een regel. Regel 38 bijvoorbeeld stelt ‘Het is helemaal niet erg om je papa’s kleine meisje te zijn, als je maar goed bedenkt waar!’ en regel elf ‘Als je een meisje bent en er komt een nieuwe jongen in de klas, mag je broer er zich niet mee bemoeien!’ Deze voorbeelden tonen meteen de grootste troeven van het boek: humor en herkenbaarheid.
De aanvaringen van Floor met haar ouders en haar pestkop van een broer, haar belevenissen met vriendinnen op school en haar eerste ervaringen met jongens zijn allemaal heel herkenbaar. Hoffman…Lees verder
Bundeling van drie eerder los verschenen boeken over Floor (9, ik-figuur) en haar regels: 'Floor regelt het even', 'Floor tussen de regels' en 'Floor is smoor'. Elk boek bevat veertien handgeschreven regels, waarna een verhaaltje volgt over het onstaan van de regel. Zoals 'Je vader mag nooit zomaar een snor nemen!', 'Als je broer een echte pestkop is, mag je best een keer heel erge wraak nemen!' of 'Als je moeder je zomaar geld wil geven voor een klusje, dan zit er altijd iets achter!'. De herkenbare en vaak humoristische voorvallen worden in een vlot taalgebruik neergezet in korte, eenvoudige zinnen die veel spreektaal bevatten, maar ook de gedachten en gevoelens van Floor weergeven. Grappige, kriebelige zwart-witte pentekeningetjes zijn tussen de tekst geplaatst en verlevendigen de verhalen. Vrolijk omslag in felle kleuren. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Marjon Hoffman

Marjon Hoffman (Amsterdam, 25 september 1971) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Hoffman wist op jonge leeftijd al dat ze een creatief beroep wilde gaan doen en besloot reclamemaker te worden. Na haar middelbare school ging zij naar het Grafisch Lyceum in Amsterdam. Hierna ging ze werken als reclamemaker; ze schrijft daarnaast ook boeken. In 2003 debuteerde ze met De regels van Floor en daarnaast schreef ze vele andere boeken voor o.a. voor Leopold en Zwijssen. Twee van haar boeken werden bewerkt verfilmd. In 2015 'De Boskampi's, regie Arne Toonen en bekroond met een Cinekid Award voor beste familiefilm. In 2018 werd de boekenserie over Floor verfilmd door de VPRO. Seizoen 1 werd bekroond met de belangrijkste televisieprijs; een Emmy Kids Award.

Boeken

Suggesties