Boek
Nederlands

Geloof nooit je broer ...

Marjon Hoffman (auteur), Georgien Overwater (illustrator)
+1
Geloof nooit je broer ...
×
Geloof nooit je broer ... Geloof nooit je broer ...
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Floors broer wil gaan survivallen in de wildernis — na het zien van een tv-programma weet hij daar namelijk alles van. Floor heeft haar twijfels, maar gaat toch mee. Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 8 jaar.
Extra onderwerp
Humor (jeugd), humor
Titel
Geloof nooit je broer ...
Auteur
Marjon Hoffman
Illustrator
Georgien Overwater
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, © 2022
148 p. : ill.
ISBN
9789021682815 (hardback)

Besprekingen

Humoristische jeugdroman in de serie ‘De regels van Floor’. Floors broer Kees is helemaal in de ban van een stoere survival-man op tv. Dat wil hij ook! Hij overtuigt Floor ervan dat hij álles weet van overleven in de wildernis, en samen gaan ze eropuit. Maar inderdaad: geloof nooit je broer… 'Geloof nooit je broer…’ is in een geestige, eenvoudig leesbare stijl geschreven en bevat vrolijke lijntekeningen in zwart-wit van Georgien Overwater. Marjon Hoffman (Amsterdam, 1971) is jeugdauteur en illustrator. ‘De regels van Floor’ is tegenwoordig ook een succesvolle tv-serie. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Marjon Hoffman

Marjon Hoffman (Amsterdam, 25 september 1971) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Hoffman wist op jonge leeftijd al dat ze een creatief beroep wilde gaan doen en besloot reclamemaker te worden. Na haar middelbare school ging zij naar het Grafisch Lyceum in Amsterdam. Hierna ging ze werken als reclamemaker; ze schrijft daarnaast ook boeken. In 2003 debuteerde ze met De regels van Floor en daarnaast schreef ze vele andere boeken voor o.a. voor Leopold en Zwijssen. Twee van haar boeken werden bewerkt verfilmd. In 2015 'De Boskampi's, regie Arne Toonen en bekroond met een Cinekid Award voor beste familiefilm. In 2018 werd de boekenserie over Floor verfilmd door de VPRO. Seizoen 1 werd bekroond met de belangrijkste televisieprijs; een Emmy Kids Award.

Boeken

Suggesties