Boek
Nederlands

Floor breekt door!

Marjon Hoffman (auteur), Georgien Overwater (illustrator)
+1
Floor breekt door!
×
Floor breekt door! Floor breekt door!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Floor (9, ik-figuur) heeft veertien nieuwe regels bedacht, zoals: als je moeder vroeger ergens goed in was, betekent dat niet dat jij haar talent ook hebt! Vanaf ca. 8 jaar.
Leesniveau
AVI 7, AVI E5
Titel
Floor breekt door!
Auteur
Marjon Hoffman
Illustrator
Georgien Overwater
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, © 2019
149 p. : ill.
ISBN
9789021678627 (hardback)

Besprekingen

Veertiende, afzonderlijk te lezen deel uit de serie over de alledaagse belevenissen van de 9-jarige Floor. De afgeronde hoofdstukken beginnen met een handgeschreven regel van Floor. Daarin geeft ze een stelling of wijze raad. Dan volgt het verhaal, waarin de context van de regel duidelijk wordt. Het gedrag van Floor, haar familie en haar vriendinnen zorgen voor onverwachte wendingen in de gebeurtenissen, waardoor vaak hilarische situaties ontstaan. Met vaart geschreven vanuit Floor in makkelijk taalgebruik en met veel dialoog. De overzichtelijke bladspiegel bevat ruime marges en inspringende regels. De vele kleine zwart-witte pentekeningen versterken de humoristische sfeer. Het kleurrijke omslag past prima bij de speelse inhoud van dit geheel. Een heerlijk, leesplezier bevorderend boek voor met name meisjes vanaf ca. 8 jaar.

Over Marjon Hoffman

Marjon Hoffman (Amsterdam, 25 september 1971) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Hoffman wist op jonge leeftijd al dat ze een creatief beroep wilde gaan doen en besloot reclamemaker te worden. Na haar middelbare school ging zij naar het Grafisch Lyceum in Amsterdam. Hierna ging ze werken als reclamemaker; ze schrijft daarnaast ook boeken. In 2003 debuteerde ze met De regels van Floor en daarnaast schreef ze vele andere boeken voor o.a. voor Leopold en Zwijssen. Twee van haar boeken werden bewerkt verfilmd. In 2015 'De Boskampi's, regie Arne Toonen en bekroond met een Cinekid Award voor beste familiefilm. In 2018 werd de boekenserie over Floor verfilmd door de VPRO. Seizoen 1 werd bekroond met de belangrijkste televisieprijs; een Emmy Kids Award.

Boeken

Suggesties