Makkelijk lezen
Nederlands

Bl(gr)ote vakantie

Marjon Hoffman (auteur), Juliette de Wit (illustrator), Isabel Versteeg (bewerker)
Lars en Morris verheugen zich op de vakantie. Maar dan blijkt dat ze naar een rare camping gaan. Iedereen loopt er in zijn blootje. Daar willen lars en Morris niet aan meedoen. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. AVI-E4. Vanaf ca. 8 jaar. Gedrukt in dyslexie letter.
Onderwerp
Kamperen, Vakantie
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Bl(gr)ote vakantie
Auteur
Marjon Hoffman
Illustrator
Juliette de Wit
Bewerker
Isabel Versteeg
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Blote vakantie
Parallelle titel
Grote vakantie
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2015
106 p. : ill.
ISBN
9789048721405 (hardback)

Besprekingen

Lars is helemaal van slag wanneer zijn moeder haar oog heeft laten vallen op een nudistencamping als vakantiebestemming. Met zijn broer Morris probeert hij de vakantie nog een beetje aangenaam te maken. Maar hierdoor raken de broers verstrikt in een web van leugens. Humoristisch en herkenbaar verhaal waarin de gevoelens van de twee jongens zeer geloofwaardig worden beschreven. De eenvoudige schrijfstijl en soepele dialogen maken dat het boek gemakkelijk en met vaart leest. De grappige pentekeningen in grijstinten zijn wisselend van formaat en passen bij de humoristische sfeer van het verhaal. Het verhaal bestaat uit twintig korte hoofdstukken. Achterin staat een extra hoofdstuk met de beste ik-wil-niet-bloot-tips. Op het komische omslagillustratie zijn de twee jongens te zien met het schaamrood op hun kaken op de nudistencamping. Nu als deel van de serie 'Zoeklicht Dyslexie'*: de tekst is gedrukt in dyslexie font en vereenvoudigd tot AVI-E4, waarbij elke zin op een nieuwe regel begint…Lees verder

Over Marjon Hoffman

Marjon Hoffman (Amsterdam, 25 september 1971) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Hoffman wist op jonge leeftijd al dat ze een creatief beroep wilde gaan doen en besloot reclamemaker te worden. Na haar middelbare school ging zij naar het Grafisch Lyceum in Amsterdam. Hierna ging ze werken als reclamemaker; ze schrijft daarnaast ook boeken. In 2003 debuteerde ze met De regels van Floor en daarnaast schreef ze vele andere boeken voor o.a. voor Leopold en Zwijssen. Twee van haar boeken werden bewerkt verfilmd. In 2015 'De Boskampi's, regie Arne Toonen en bekroond met een Cinekid Award voor beste familiefilm. In 2018 werd de boekenserie over Floor verfilmd door de VPRO. Seizoen 1 werd bekroond met de belangrijkste televisieprijs; een Emmy Kids Award.

Boeken

Suggesties