Boek
Nederlands

Sneeuwjacht

Ken Follett (auteur)
+1
Sneeuwjacht
×
Sneeuwjacht Sneeuwjacht
Genre:
Op kerstavond, tijdens een onverwacht felle sneeuwstorm, wordt een levensgevaarlijk virus waarvoor geen antistoffen bestaan, gestolen uit het virologisch instituut in Schotland.
Titel
Sneeuwjacht
Auteur
Ken Follett
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Whiteout
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2005
336 p.
ISBN
90-269-8466-9

Besprekingen

Toni Gallos is hoofd beveiliging van Oxenford Medical, een Schots medisch bedrijf waar getracht wordt antistoffen te produceren tegen zeldzame en gevaarlijke virussen. Haar professionaliteit wordt op de proef gesteld als een medewerker verdwijnt met een besmette hamster, erdoor gebeten wordt en overlijdt. Het kleine persschandaaltje verzinkt in het niets bij de volgende ramp: een bende misdadigers breekt het nog beter beveiligde bedrijf binnen en steelt een uiterst dodelijk virus. Duidelijk met de bedoeling het te verkopen, ongeacht de gevolgen. Toni neemt de leiding van de speurtocht, maar door een sneeuwstorm belanden de dieven in het huis van Stanley Oxenford, eigenaar van de firma maar ook de man op wie Toni heimelijk verliefd is.

Van Ken Follett heb ik nog nooit een zwakke thriller gelezen. Ook zijn nieuwste boek bevat weer een meer dan behoorlijke dosis spanning. Vernieuwend is het allemaal niet en origineel kunnen we de intrige niet noemen, maar de manier waarop de auteu…Lees verder
Toni Gallo, ex-politievrouw, nu hoofd beveiliging bij Oxenford Medical, een klein Schots farmaceutisch bedrijf, ontdekt vlak voor kerst dat er een uiterst gevaarlijk en dodelijk virus wordt vermist. Het lijkt een interne kwestie, maar gewetenloze criminelen blijken ook jacht op het virus te maken. Het zwarte schaap van de familie Oxenford speelt een dubieuze rol, en de bende reist af naar het huis van bedrijfsdirecteur Stanley Oxenford, waar de familie bijeen is voor kerst. Toni Gallo doet wat ze kan, op de vingers gekeken door de media, en ondertussen steekt er een sneeuwstorm op. Geen origineel gegeven misschien, maar verwerkt in een goed geschreven thriller waarin de spanning langzamerhand wordt opgevoerd tot een mooie, lange, maar uitermate spannende finale: Kerstmis, een afgelegen landhuis in een razende sneeuwstorm, gewetenloze boeven, een sensatiebeluste journalist, romantische verwikkelingen, en (excentrieke) familieleden met allemaal zo hun eigen motieven. Bestsellerauteur Fo…Lees verder

Over Ken Follett

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door LunaFredda

Ken Follett (Cardiff, Wales, 5 juni 1949) is een Britse schrijver van onder andere thrillers en historische romans. In die genres behoort hij tot de succesvolste auteurs. Van zijn boeken zijn meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht.

Biografie

Jonge jaren

Ken Follett werd geboren als de zoon van Martin en Veenie Follett. Hij woonde in een middenklasse-gezin. Toen hij 10 jaar oud was verhuisde zijn familie naar Londen. Follets familie was streng christelijk, en verbood hem om films en televisie te kijken. Daardoor ontwikkelde Follett al op jonge leeftijd een interesse in boeken.

In 1967 werd Follett toegelaten op de University College London, alwaar hij filosofie studeerde. In 1968 trouwde hij met zijn eerste vrouw, Mary.

Na in 1970 te zijn afgestudeerd volgde Follett een korte cursus tot journalist, en werkte drie jaar lang in Cardiff voor de South Wales Echo. Daarna ke…Lees verder op Wikipedia