Boek
Nederlands

Ik help ... de koningin

Jonas Boets (auteur), Annelies Vandenbosch (illustrator)
+1
Ik help ... de koningin
×
Ik help ... de koningin Ik help ... de koningin
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Hoofdlakei Millie heeft jouw hulp nodig om de koningin klaar te maken voor het grote feest. Roep haar wakker en help haar met het ontvangen van hooggeplaatste gasten. Hilarisch prentenboek voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Ik help ... de koningin
Auteur
Jonas Boets
Illustrator
Annelies Vandenbosch
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Oogappel, 2022
[44] p. : ill.
ISBN
9789002275043 (hardback)

Besprekingen

Mille is lakei van de koningin. Maar zelfs de beste lakei kan soms wel wat hulp gebruiken. Daarom schakelt Mille de hulp van de lezer in. In dit interactieve kartonboek met dikke pagina’s en afgeronde hoeken wordt de lezer steeds rechtstreeks aangesproken, en aangespoord om op allerlei verschillende manieren te helpen. Zo vraagt Mille bijvoorbeeld: ‘‘Roep heel luid ‘Koningin, wakker worden!’’, of ‘Trek aan je oor als je ja zegt en knijp in je neus als je nee bedoelt’. Stapje voor stapje bereiden Mille en de lezer de koningin zo voor op het grote feest dat die avond zal plaatsvinden. De illustraties van Annelies Vandebosch bevatten veel kleine en gekke grapjes, en nodigen uit tot beter kijken. ‘Ik help… de koningin’ is een verrassend, interactief kartonboek, dat erom vraagt de tijd te nemen om het voor te lezen. Dit is geen boek voor even tussendoor, maar een verhaal waar je samen eens even lekker voor gaat zitten. In dezelfde reeks verschenen ook ‘Ik help… de sint’, ‘Ik help… de brand…Lees verder

Over Jonas Boets

Jonas Boets (1981) is een Vlaams kinder- en jeugdauteur.

Biografie

Studies

Jonas Boets studeerde Germaanse Talen in Antwerpen (het toenmalige UFSIA en UIA) en voltooide een aanvullende studie Taal en Bedrijf in Leuven.

Zijn creatieve achtergrond heeft hij te danken aan zijn ouders. Met een moeder in de boekenwereld en een vader in de toneelwereld, werd Boets van jongs af aan gestimuleerd om te lezen en te schrijven. Op zijn twintigste waagde hij zich aan zijn eerste boek.

Werk

Boets begon zijn carrière in het onderwijs: hij heeft drie jaar Nederlandse les gegeven in het Sint-Ritacollege in Kontich aan de leerlingen van het derde en het vierde middelbaar. Daarna ging hij bij Eyeworks werken, waar hij mee programma's voor VTM en 2BE bedacht. Na drie jaar maakte hij de overstap naar Medialaan, waar hij eerst werkte voor jongerenzender JIM en van 2012 …Lees verder op Wikipedia