Boek
Nederlands

De jacht op dokter Liu

Jonas Boets (auteur)
+1
De jacht op dokter Liu
×
De jacht op dokter Liu De jacht op dokter Liu

De jacht op dokter Liu

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Spionnen in heel Europa speuren naar de verdwenen Code van Autumn. Sam en Daphné ontdekken dat de Chinese gangster Liu interesse in de code heeft en besluiten hem op te sporen in Peking.
Onderwerp
Spioneren
Titel
De jacht op dokter Liu
Auteur
Jonas Boets
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2011
270 p.
ISBN
9789022326909 (paperback)

Besprekingen

Voor de reeks rond spion ‘Sam Smith’ liet auteur Jonas Boets zich inspireren door James Bond en de ‘Mission Impossible’-verhalen. Alle verhalen rond deze geheim agent draaien rond pure spanning, wilde achtervolgingen en een positieve afloop. Ondertussen is Boets al aan zijn achtste Smith-verhaal toe.
De jacht op dokter Liu sluit nauw aan bij nummer zeven uit de reeks: De code van Autumn. In dat verhaal werd de Code van Autumn, zowat het belangrijkste document uit de hele geschiedenis van de School en de spionage in het algemeen, ontvreemd door twee IJslandse spionnen die zich als vrienden hadden voorgedaan. Alle geheimen van De School staan in de Code genoteerd en als ze in verkeerde handen valt, zal niemand nog veilig zijn. De jacht op dokter Liu begint met de achtervolging van de twee boeven, die op zoek gaan naar een rijke koper. De School heeft zijn spionnen over de hele wereld uitgestuurd om de Code terug te vinden.
Daphné en Sam zijn naar Berlijn g…Lees verder
De geheime Code van de spionnenschool is gestolen. Sam Smith en zijn collega-spion Daphné achtervolgen de dieven en komen in China terecht. Daar wordt de Code te koop aangeboden aan een Chinese gangster, dokter Liu, die met dit document veel macht hoopt te krijgen. Eigenlijk wil hij van zijn land weer een keizerrijk maken met hemzelf als keizer. En hij betaalt niet voor de Code, maar steelt deze van de dieven. Kunnen Sam en Daphné nog iets doen? Achtste deel in de serie 'Sam Smith'*. Alle personages zijn stereotiep. Er zit veel vaart in het verhaal, soms zo veel dat de logica uit het oog verloren wordt. Enge en wrede elementen worden gedoseerd toegevoegd. Het is een soort James Bond voor kinderen: slachtoffers lijken er niet te vallen. En veel wordt met humor gebracht. De Vlaamse auteur werd met een eerder deel bekroond door de Kinder- en Jeugdjury. De bladspiegel is wat onrustig, doordat de tekst rechts niet is uitgelijnd. Aan het omslag is duidelijk te zien dat het boek deel is van …Lees verder

Sam Smith. De jacht op dokter Liu

De code van een groep spionnen werd gestolen. Twee ex-medewerkers, Arnor en Kirstin, willen deze voor een grote som geld verkopen aan de maffia. Deze code is heel belangrijk voor de organisatie omdat de hele werking erin uitgelegd is. Sam en Daphné volgen Arnor en Kirstin op de voet tot in Peking, waar ze geconfronteerd worden met de machtige maffiabaas Liu. Hij wil uit alle macht de code in handen krijgen. Het wordt een hels avontuur, in ware James-Bondstijl. Samen met de plaatselijke Chinese recherche kunnen Sam en Daphné de twee ex-medewerkers van een gewisse dood redden en uiteindelijk op de valreep de code bemachtigen. Liu en zijn machtig leger worden net op tijd verslagen zodat een wereldramp wordt voorkomen.
Het verhaal is één werveling van acties met ongelooflijke stunts en speciale gadgets waarmee de spionnen zich tegenover een overmacht aan soldaten kunnen verdedigen. Toch komt dit avonturenverhaal erg mager en oppervlakkig over. Het geeft de indruk van een snel geschr…Lees verder

Over Jonas Boets

Jonas Boets (1981) is een Vlaams kinder- en jeugdauteur.

Biografie

Studies

Jonas Boets studeerde Germaanse Talen in Antwerpen (het toenmalige UFSIA en UIA) en voltooide een aanvullende studie Taal en Bedrijf in Leuven.

Zijn creatieve achtergrond heeft hij te danken aan zijn ouders. Met een moeder in de boekenwereld en een vader in de toneelwereld, werd Boets van jongs af aan gestimuleerd om te lezen en te schrijven. Op zijn twintigste waagde hij zich aan zijn eerste boek.

Werk

Boets begon zijn carrière in het onderwijs: hij heeft drie jaar Nederlandse les gegeven in het Sint-Ritacollege in Kontich aan de leerlingen van het derde en het vierde middelbaar. Daarna ging hij bij Eyeworks werken, waar hij mee programma's voor VTM en 2BE bedacht. Na drie jaar maakte hij de overstap naar Medialaan, waar hij eerst werkte voor jongerenzender JIM en van 2012 …Lees verder op Wikipedia