Boek
Nederlands

Dikkie Dik zoekboek

Jet Boeke (auteur)
+1
Dikkie Dik zoekboek
×
Dikkie Dik zoekboek Dikkie Dik zoekboek

Dikkie Dik zoekboek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Dikkie Dik speelt met zijn vriendjes in de tuin, in het washok, in de sneeuw, en aan zee. Kun jij de maan, de pepermolen en de twee muisjes vinden? Wat eet Beer en wat is jouw lievelingseten? Vierkant hardkartonnen prentenboek met vrolijk gekleurde tekeningen en zoekopdrachten. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Dikkie Dik zoekboek
Auteur
Jet Boeke
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2020
[18] p. : ill.
ISBN
9789025774127 (hardback)

Besprekingen

Groot vierkant hardkartonnen prentenboek met zoekplaten waarop Dikkie Dik en zijn vriendjes te vinden zijn. De vrolijk gekleurde illustraties lopen door over twee pagina’s en hebben links en rechts een lichtblauwe strook waarin steeds zes voorwerpen vrijstaand staan afgebeeld, die op de grote prent te vinden zijn. Onder de voorwerpen, dieren of figuren staat in een sierlijk, aaneengeschreven lettertype de naam gedrukt, met lidwoord. In de tekening staan nog vijf of zes korte stukjes tekst met een zoekvraag of een vraag om samen over te praten. Leuk detail zijn de twee muisjes, die op iedere plaat te vinden zijn. De prenten worden onderling verbonden door Dikkie Dik, maar vertellen geen doorlopend verhaal. Ze laten alledaagse situaties zien, met titels als: In de tuin, In het washok, In de sneeuw en Aan het strand. Ook minder bekende situaties als het bos en de dierentuin komen langs en indirect komen ook de vier seizoenen aan bod. Een kleurrijk prentenboek dat stimuleert tot samen pra…Lees verder

Over Jet Boeke

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Jet Boeke (Wageningen, 28 oktober 1948) is een Nederlandse illustrator die vooral bekend is geworden met haar tekeningen van de rode kater Dikkie Dik. Deze verhalen worden regelmatig voorgelezen in het kinderprogramma Sesamstraat. De verhalen over Dikkie Dik zijn met name gericht op peuters.

Levensloop

Na haar eindexamen middelbare meisjesschool ging Boeke naar Amsterdam, waar ze was toegelaten tot de Rietveldacademie. Aanvankelijk wilde ze industrieel vormgever of edelsmid worden, maar op advies van een leraar koos ze uiteindelijk voor de richting grafische vormgeving.

Toen haar opleiding was afgerond reisde ze twee jaar door Noord- en Zuid-Amerika. In New York leerde zij een illustrator kennen die animatiefilmpjes voor Sesame Street maakte. Zo kwam ze voor het eerst met het programma in contact. Teruggekomen in Nederland bleek dat er een Nederlandse versie van Sesamstraat in voorbereiding was. Zij bood haar diensten a…Lees verder op Wikipedia