Boek
Engels

Best kept secret

Jeffrey Archer (auteur)
Door een officie͏̈le uitspraak kan Harry Clifton in 1945 trouwen met zijn vriendin Emma Barrington die sinds 1940 de moeder is van hun zoon Sebastian. Deel 3 in een vijfdelige familiekroniek.
Titel
Best kept secret
Auteur
Jeffrey Archer
Taal
Engels
Uitgever
London: Macmillan, 2013
380 p.
ISBN
9780230748248 (hardback)
Andere talen:

Besprekingen

Door een officiële uitspraak kan Harry Clifton in 1945 trouwen met zijn vriendin Emma Barrington die sinds 1940 de moeder is van hun zoon Sebastian. Terwijl Harry een succesvol schrijver van detectiveromans wordt, adopteren ze baby Jessica die vlak voor de dood van Emma’s vader in een mand in zijn kantoor werd achtergelaten. Een erfenisruzie met Emma’s broer kunnen ze oplossen, maar zijn ex-vrouw wil wraak nemen op de familie. Sebastian wint in 1957 een beurs voor de universiteit van Cambridge, maar wordt door een serie tienervergrijpen van school gestuurd en lijkt door beoordelingsfouten zijn beurs te verliezen. De Engelse bestsellerauteur en ex-politicus (1940) werd in 1992 in de adelstand verheven en zat 2001-03 gevangen wegens meineed. Dit 3e deel van een 5-delige familiekroniek volgt op 'Only time will tell' en ‘The sins of the father’*. Het is ook weer een heel smakelijk en boeiend, soms wat zwaar aangezet en doorzichtig verhaal met veel vaart en nieuwe verwikkelingen, dat wordt…Lees verder

Over Jeffrey Archer

Jeffrey Howard Archer, Baron Archer of Weston-super-Mare (Londen, 15 april 1940) is een Brits politicus en romanschrijver.

Carrière

Parlementslid

Archer zetelde in de Commons als parlementslid voor Louth van 1969 tot 1974. Hij was geboren in Londen, maar als kind naar Weston-super-Mare in Somerset verhuisd. Na zijn school volgde hij korte opleidingen bij de politie en het leger, en werkte als leraar lichamelijke opvoeding in Hampshire en Dover College in Kent. Hij kreeg een plaats voor een opleiding van één jaar aan Brasenose College in Oxford, maar bleef er uiteindelijk drie jaar. Er zijn geruchten dat hij, om toegelaten te worden, als referentie een Amerikaans instituut vermeldde dat in werkelijkheid een bodybuildersclub was. In Oxford deed Archer aan sport en liefdadigheid voor Oxfam.

In 1967 werd hij raadgever voor de Tories op het Greater London …Lees verder op Wikipedia