Boek
Nederlands

Superlogisch : hoe getallen je helpen om de wereld beter te begrijpen

Ionica Smeets (auteur)
+1
Superlogisch : hoe getallen je helpen om de wereld beter te begrijpen
×
Superlogisch : hoe getallen je helpen om de wereld beter te begrijpen Superlogisch : hoe getallen je helpen om de wereld beter te begrijpen

Superlogisch : hoe getallen je helpen om de wereld beter te begrijpen

Bundel van de beste columns van Ionica Smeets over getallen en wiskunde die ze voor ‘de Volkskrant’ schreef.
Titel
Superlogisch : hoe getallen je helpen om de wereld beter te begrijpen
Auteur
Ionica Smeets
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Nieuwezijds, © 2019
207 p.
Aantekening
De columns in dit boek zijn eerder verschenen in De Volkskrant
ISBN
9789057125201 (paperback)

Besprekingen

In dit boek heeft Ionica Smeets, hoogleraar wetenschapscommunicatie, de beste columns gebundeld die ze de afgelopen jaren voor ‘de Volkskrant’ schreef. Waar nodig heeft ze de columns aangepast en gemoderniseerd. Het boek sluit af met een hoofdstukje met tips hoe je de wereld beter kunt begrijpen (door getallen beter te begrijpen). Zoals gebruikelijk bij Ionica komen er in haar columns een breed scala aan onderwerpen aan de orde: van weersvoorspellingen, via de correlatie tussen tentamenresultaten en overleden oma's tot burgerservicenummers en de veiligheid van kerncentrales. De schrijfster weet de wiskundige weetjes achter deze problemen op lucide en onderhoudende toon over te brengen. Geschikt voor een breed publiek dat geïnteresseerd is in wiskundige raadsels en de manier waarop getallen en statistiek in onze samenleving gebruikt worden.

Over Ionica Smeets

Ionica Smeets (Delft, 8 oktober 1979) is een Nederlands wiskundige, wetenschapsjournaliste, columniste, televisiepresentatrice en hoogleraar Science Communication aan de Universiteit Leiden.

Smeets werd geboren in Delft, waar ze in 1999 haar propedeuse Technische Informatica haalde aan de Technische Universiteit Delft. Ze veranderde van studie en studeerde af in Technische Wiskunde.

Ionica Smeets werkte aan een proefschrift in de wiskunde, op een onderwerp uit de getaltheorie, aan de Leidse universiteit toen ze samen met Jeanine Daems op 14 maart 2006 het weblog Wiskundemeisjes begon; de website won in 2007 twee Dutch Bloggies. Vanaf 2010 hadden de wiskundemeisjes enkele jaren een vaste rubriek in de Volkskrant. Inmiddels schrijft Smeets een wekelijkse column onder de titel "Ionica zag een getal" in de wetenschapsbijlage op zaterdag.

Na haar promotie werd Smeets wetenschapsjournaliste. Ze doet onder andere, samen met Bas Haring, on…Lees verder op Wikipedia