Boek
Nederlands

Taalvoutjes : het jubileumboek. 5

Inger Hollebeek (samensteller), Vellah Bogle (samensteller), Paulien Cornelisse (auteur)
Vijfde boek van Taalvoutjes met nieuwe en eerder gepubliceerde foto’s van gemankeerde taaluitingen, voorzien van ironische bijschriften.
Titel
Taalvoutjes : het jubileumboek. 5 / Inger Hollebeek en Vellah Bogle ; met columns van Paulien Cornelisse, Jan Hautekiet, Ton den Boon e.a.
Samensteller
Inger Hollebeek Vellah Bogle
Auteur
Paulien Cornelisse Dion Van Meel J.P. Pellemans Roos Schlikker Hans Bennis Heidi Aalbrecht Pyter Wagenaar Pieter Derks Friederike De Raat Buffi Duberman Jan Hautekiet Ton Den Boon
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Davidsfonds Uitgeverij, 2017
173 p. : ill.
ISBN
9789059088832 (paperback) 9789460774188 (paperback)

Besprekingen

Dit vijfde boek van website en social mediaplatform Taalvoutjes, dat in het teken staat van het eerste lustrum, bevat een verzameling nieuwe en ook eerder gepubliceerde foto’s van meestal gemankeerde taaluitingen, van onder andere winkels, particulieren of internet, voorzien van ironische bijschriften die samen vaak een hilarische combinatie opleveren. In de hoofdstukjes Faaltaal staan korte, ingezonden taalmissers die qua stijl doen denken aan een moppentrommel en daardoor vooral de jongere lezers zullen aanspreken. Tot slot zijn er in deze jubileumeditie nog een tiental taalgerelateerde columns van bekende (Paulien Cornelisse, ‘JP van Lingo’, Roos Schikker, Pieter Derks) en minder bekende Nederlandssprekenden opgenomen. Geschikt voor verschillende doelgroepen die van taal(voutjes) houden. De columns staan gedrukt in een klein lettertype tegen een donkere achtergrond, wat de leesbaarheid niet ten goede komt.