De zoon van de wolvenjager

Henri Loevenbruck (auteur), Marga Blankestijn (vertaler)
+1
De zoon van de wolvenjager
×
De zoon van de wolvenjager De zoon van de wolvenjager
In de reeks:
Gallica; 1
Genre:
Bohem liep ooit door het vuur om een wolf van de brandstapel te redden. Wanneer krijgsmannen zijn familieleden en dorpsgenoten vermoorden, slaat Bohem op de vlucht. Hij ontdekt zijn verbondenheid met de Nevelwezens, mythische schepsels, eenhoorns en wolven, die door de mensheid worden uitgeroeid.
Extra onderwerp
wolven, fantasy, Fantasy (volw.)
Titel
De zoon van de wolvenjager
Auteur
Henri Loevenbruck
Vertaler
Marga Blankestijn
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le louvetier
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2013
351 p. : ill.
ISBN
9789024560172 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Bohem, een eenvoudige jongen uit Gallica, verzet zich tegen de jaarlijkse traditie van zijn dorp om een wolf levend te verbranden en zo onheil te bezweren. Hij redt het dier uit de vlammen zonder zelf erg gewond te raken. Vanaf dat moment wordt hij als een zonderling beschouwd. Vier jaar later ontmoet Bohem een wolf die hem begeleidt naar zijn dorp. Vanop een afstand ziet hij hoe iedereen wordt afgeslacht door een vreemde, wilde horde krijgers. In een poging zijn familie te redden snelt hij het dorp in en komt er zo achter dat de overvallers eigenlijk naar hem op zoek zijn. Hij slaagt erin te ontkomen. Al snel blijkt dat meerdere partijen naar hem op zoek zijn, maar hij heeft geen flauw idee waarom. Soldaten van de Koning, de militie van Christus en geheimzinnige druïden, allemaal jagen ze hem op. Telkens moet hij vluchten en iedereen die hem helpt, vindt de dood. Als Bohem zijn toevlucht zoekt aan het hof van Quienne betekent zijn aanwezigheid daar zelfs de ontketening van een oorlog…Lees verder
Bohem is de zoon van een wolvenjager: in de tijd van het opkomende christendom een belangrijke man voor de kerk, die 'duivelse uitwassen' zoals wolven wil uitroeien. Maar de jonge jongen blijkt over mythische gaven te beschikken, wat hem in grote problemen brengt. Hij blijkt een bijzondere band te hebben met wolven. Hij slaat op de vlucht als zijn familie wordt vermoord en hij achterna wordt gezeten door een geheimzinnige vijand. 'Gallica' is een typische fantasy-romancyclus: fantasierijk, spannend, niet té expliciet en vol rijke verhaallijnen. Met extra diepgang door de onderliggende verhaallijn van historie, religie en botsende wereldbeelden. Knap en vlot geschreven door Fransman Loevenbruck. De auteur schreef al eerder een trilogie met wolven in de hoofdrol, 'Het geheim van de witte wolvin'. De populariteit hiervan zorgde voor vertalingen van zijn werk elders in Europa. Kleine druk.

Suggesties