Boek
Nederlands

Het aanzien van 2022 : twaalf maanden wereldnieuws in beeld

Han van Bree (auteur), Lukas Spee (medewerker), Frans Duivis (medewerker)
+1
Het aanzien van 2022 : twaalf maanden wereldnieuws in beeld
×
Het aanzien van 2022 : twaalf maanden wereldnieuws in beeld Het aanzien van 2022 : twaalf maanden wereldnieuws in beeld

Het aanzien van 2022 : twaalf maanden wereldnieuws in beeld

Han van Bree blikt terug op het turbulente jaar 2022


‘Het aanzien is de baas van de geschiedenis.’ NRC

In Het aanzien van 2022 geeft Han van Bree op zijn bekende en veelgeprezen manier een overzicht van twaalf maanden wereldnieuws: direct, verhelderend en met humor.

De opvallendste nieuwsverhalen uit binnen- en buitenland komen aan

Titel
Het aanzien van 2022 : twaalf maanden wereldnieuws in beeld / samenstelling, eindredactie, beeldresearch en teksten Han van Bree ; met medewerking van Lukas Spee, Frans Duivis
Auteur
Han van Bree
Medewerker
Lukas Spee Frans Duivis
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Spectrum, © 2023
208 p. : ill.
ISBN
9789000371365 (hardback)

Over Han van Bree

Han van Bree (Veldhoven,1957) is een Nederlandse historicus, schrijver en journalist. Hij is gespecialiseerd in het Nederlandse koningshuis. Hij geniet vooral bekendheid als eindredacteur van Het Aanzien van (1982-2022).

Loopbaan

Na het VWO aan het Rythovius College in Eersel, studeerde hij Geschiedenis in Utrecht, Rome en Gent. Na zijn doctoraal ging hij werken als journalist, schrijver, fotograaf, recensent en documentairemaker. Hij werkte als auteur en beeldredacteur bij Elsevier, redacteur buitenland bij het programma Nova, redacteur bij het blad Vorsten. Als redacteur bij de NOS was hij onder andere maker van de necrologie van prins Claus uitgezonden direct na diens overlijden in 2002. In opdracht van de gemeente Utrecht maakte hij in 2008 de documentaire ‘Een bijzonder geluk’ over Ina Isings.

Van 1983 tot en met 2022 was Van Bree de samensteller van de reeks Het aanzien van ..... Het zijn jaarboeken met foto’s en teks…Lees verder op Wikipedia