Een driehoeksverhouding in het Engeland van voor, tijdens en na de Eerste Wereldoorlog zorgt voor liefde, verraad en desillusie.
Bevat
De ander niet
De laatste eer
Een man zou rechtop kunnen staan
Nooit meer parades
Titel
Parade's end
Auteur
Ford Madox Ford
Vertaler
Monique Nederveen Huub Stegeman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Parade's end
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2013
1 digitaal bestand
Aantekening
Het originele boek waarop de tv-serie gebaseerd is
ISBN
9789401407168
CloudLibrary
3f6gm89

Over Ford Madox Ford

Ford Madox Ford (Merton, 17 december 1873 - Deauville, 26 juni 1939) was een Engels schrijver en publicist. Zijn eigenlijke naam Ford Hermann Hueffer veranderde hij in 1919 in Ford Madox Ford ter ere van zijn grootvader, de Prerafaëlitische kunstschilder Ford Madox Brown. Hij bediende zich soms van de pseudoniemen Fenil Haig en Daniel Chaucer.

Leven en werk

Van de vroege romans die Ford vanaf 1892 publiceerde schreef hij enkele samen met Joseph Conrad, waaronder The Inheritors (1901) en Romance (1903). Zijn grootste succes in het eerste decennium van de 20e eeuw was de historische romantrilogie The Fifth Queen (1906-08) over het leven van Catharina Howard. Aan het begin van de Eerste Wereldoorlog was hij betrokken bij de Engelse oorlogspropaganda. Later was hij officier bij de Royal Welsh Fusiliers aan het Westelijk Front. In die periode schreef hij zijn beroemdste werk The Good Sol…Lees verder op Wikipedia