Boek
Nederlands

Wringel wrangel wrek

Femke Dekker (auteur), Marieke Nelissen (illustrator)
+1
Wringel wrangel wrek
×
Wringel wrangel wrek Wringel wrangel wrek
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Alles gaat steeds mis als heksje Lidwien probeert te toveren. En dan raakt haar lange nek ook nog in de knoop. Daardoor gaat ze raar praten en kan ze de toverspreuk niet goed uitspreken. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Heksen, Magie
Titel
Wringel wrangel wrek
Auteur
Femke Dekker
Illustrator
Marieke Nelissen
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2016
99 p. : ill.
ISBN
9789025765712 (hardback)

Besprekingen

In dit derde deel* uit 'Verhalen uit de heksenkeet' gaat het over heks Lidwien. In het eerste van de dertien hoofdstukken worden de heksen met hun verschillende karaktereigenschappen en eigenaardigheden weer uitgebreid voorgesteld. Voor nieuwe lezers is het een goede introductie en voor kenners van de serie een opfrisser. Lidwien is nogal klunzig en baalt van haar mislukkingen bij het toveren en van haar rare lange nek. Als die ook nog eens in de knoop raakt waardoor ze ook raar praat, sluit ze zich op in haar kamer. De andere heksen maken zich ongerust en doen allerlei pogingen om te helpen. De toverspreuk 'wringel wrangel wrek' is moeilijk om uit te spreken maar toch is de redding nabij. Humoristisch en sprankelend verhaal over stoere vrouwen die samen sterk staan. De heldere taal met leestekens en overzichtelijke bladspiegel door fladderzetsel maken het ook door de perfect bijpassende, kostelijke kleurenillustraties tot een origineel boek. De tip achterin voor de truc met een touwt…Lees verder

Over Femke Dekker

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door McSmit

Femke Pauline (Femke) Dekker (Leiden, 11 juli 1979) is een Nederlands roeister. Ze vertegenwoordigde Nederland roeiend driemaal op de Olympische Spelen, stelde zich in London 2012 tijden de Olympische Spelen kandidaat voor de IOC Atletencommissie en roeiden diverse internationale wedstrijden op verschillende roeidisciplines.

Biografie

Dekker groeide op in een sportief gezin. Op 12-jarige leeftijd verhuist ze naar de Oude Rijn en kwam vanwege een buurjongen, die aan roeien deed, in aanraking met deze sport bij Die Leythe. Haar eerste succes behaalde ze in 1995 met het behalen van brons op het Junioren WK in de "dubbel twee". Daarop volgde in 1996 het winnen van het WK junioren in de "dubbel vier". Haar laatste jaar als Junior behaalde ze een vijfde plaats in de skiff. In 1998 won ze een bronzen medaille bij de neo-senioren met de "skiff".

In 2000 maakte Dekker haar olympische debuut op de Olympische Spelen van 2000 in Sydney…Lees verder op Wikipedia