Boek
Nederlands

Op grote hoogte : een reis door de Himalaya

Erika Fatland (auteur), Maud Jenje (vertaler), Michiel Vanhee (vertaler)
Het hoogste gebergte ter wereld geeft zijn geheimen maar moeilijk prijs. Westerlingen proberen zijn flanken te bedwingen of zoeken er spirituele velichting. Erika Fatland kijkt verder. De jonge reisboekenschrijfster trok een jaar lang door alle vijf landen van de Himalaya: Pakistan, India, Nepal, China en Bhutan, een van de meest etnisch en religieus diverse regio’s ter wereld. Hier worden politie
Titel
Op grote hoogte : een reis door de Himalaya
Auteur
Erika Fatland
Vertaler
Maud Jenje Michiel Vanhee
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Noors
Oorspr. titel
Høyt : en reise i Himalaya
Uitgever
[Amsterdam]: De Geus, 2022
683 p., [40] p. platen
ISBN
9789044544787 (paperback)

Over Erika Fatland

CC BY 3.0 - Foto van/door Whyilovethisbook

Erika Fatland (Haugesund, 27 augustus 1983) is een Noorse schrijfster en sociale antropologe. Zij is vooral gekend voor haar reisverslagen uit de landen van de voormalige Sovjet-Unie. Naast Noors spreekt zij onder andere vlot Russisch.

Fatland groeide op in Ølen in de gemeente Vindafjord. Zij bezocht verder scholen in Lyon en Helsinki, voor zij culturele antropologie studeerde aan de Universiteit van Kopenhagen en de Universiteit van Oslo. Haar eindwerk schreef zij over de Gijzeling in Beslan in 2004, waar meer dan 300 doden vielen. Daarover schreef zij in 2011 Englebyen. Historier fra Beslan, in het Nederlands vertaald als Engelbewaarder van Beslan, met gesprekken met slachtoffers en nabestaanden.

Året uten sommer (Het jaar zonder zomer), gaat op dezelfde manier over de aanslagen in Noorwegen op 22 juli 2011, waar 77 mensen vermoord werden.

In 2014 kwam Sovjetistan uit dat in het Nederlands vertaald werd onder dezelfde…Lees verder op Wikipedia