Boek
Nederlands

Bezoek uit de oertijd

Dirk Nielandt (auteur), Astrid Yskout (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Beer en Gier weten dat liegen niet mag. Maar de waarheid is vaak zo saai. Beer en Gier werken in een tv-studio. Daar drukken ze op een verboden knop. Dan komt ineens de oertijd tot leven. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Onderwerp
Leugens, Oertijd
Leesniveau
AVI 4, AVI M4
Titel
Bezoek uit de oertijd
Auteur
Dirk Nielandt
Illustrator
Astrid Yskout
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2015
74 p. : ill.
ISBN
9789401424691 (hardback) 9789401425377 (hardback)

Besprekingen

De vrienden Beer en Gier weten dat liegen niet mag, maar de waarheid vinden ze vaak saai. Ze gaan werken in een tv-studio. Daar drukken ze op een verboden knop. Daarmee brengen ze de oertijd de studio in. Grappig verhaal uit de serie 'De liegebeesten'. De tekst is aangepast aan de iets gevorderde lezer, afgedrukt op wit papier met ruime bladspiegel. Elke zin begint op een nieuwe regel, AVI-E4. Elke bladzijde heeft een of meer illustraties die de tekst goed aanvullen. De kaderloze tekeningen zijn kleurig, kinderlijk en ademen een naïeve sfeer. Grappig verhaal passend bij de doelgroep waarin het thema 'waar maken' consequent is doorgevoerd. Omslag met bij het verhaal passende tekening. Vanaf ca. 7,5 jaar.

De liegebeesten. Bezoek uit de oertijd

Gier en Beer liegen altijd, ze doen niets liever dan een (grappig) loopje nemen met de waarheid. Bovendien vervelen ze zich te pletter en ze besluiten om werk te gaan zoeken. Maar waar ze ook zoeken in en om het huis, werk vinden ze niet! Dus gaan ze te rade bij buurvrouw Krok die geen werk heeft maar wel 'raad'. Ze geeft het tweetal het adres van de tv, waar nachtwakers gezocht worden. Ze liegen er op los bij de baas van de tv en worden meteen aangenomen. Die baas, kikker, drukt hen op het hart nooit aan de allereerste tv die in de studio staat, te komen. Plechtig beloven de twee om de tv niet aan te raken. Weeral een leugen want nauwelijks zijn ze met hun werk begonnen of ze zetten het toestel aan. Op het scherm verschijnt een oermens en een mammoet, ze zitten samen aan het vuur. Saai, zegt Beer en ze besluiten een plek te zoeken om te slapen. Even later horen ze een hels lawaai. In de studio rent de oermens angstig rond, achtervolgd door een enorme mammoet. De oermens slaagt eri…Lees verder

Over Dirk Nielandt

Dirk Nielandt is een Belgische jeugdauteur.

Hij werkt al meer dan tien jaar professioneel als scenarist voor heel wat kinderprogramma's. Hij is ook jeugdauteur en werkte met de scenario-schrijver van de Disney-klassieker Pocahontas en de eerste DreamWorks-animatiefilm The Prince of Egypt.

In de jaren negentig was hij enige tijd hoofdredacteur van het weekblad Suske en Wiske.

Tevens is hij sinds halverwege 2004 de vaste scenarist van de gag-stripreeks Klein Suske en Wiske (vanaf deel 5).

Nielandt schreef ook scenario's voor de Ketnetseries Spring en De 5e boog.

In februari 2006 werkte Nielandt aan het scenario voor de Suske en Wiske-tekenfilm De Texas Rakkers. De film verscheen in juli 2009 in de bioscoop.

Ook schreef hij afleveringen voor Vlaamse politiereeksen, zoals: Witse, Wolven en Code 37.

Verder schreef hij een aflevering voor de 21ste reeks van F…Lees verder op Wikipedia