Boek
Nederlands

Het huis : wat doet Sarah met haar onverwachte erfenis?

Danielle Steel (auteur), Els van Son (vertaler)

Het huis : wat doet Sarah met haar onverwachte erfenis?

Een onverwachte erfenis stelt een jonge vrouw in staat om haar leven een andere wending te geven.
Extra onderwerp
ROM, liefdesroman
Titel
Het huis : wat doet Sarah met haar onverwachte erfenis?
Auteur
Danielle Steel
Vertaler
Els van Son
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The house
Editie
8
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2014
397 p.
ISBN
9789021810089 (paperback) 9789021016030 (paperback)

Besprekingen

Sarah Anderson, een succesvolle advocaat, is al twee jaar partner in een juridische firma. Ze is tevens adviseur van hun oudste klant, de 98-jarige Stanley Perlman, die tijdens zijn leven een enorm fortuin vergaarde. Wanneer hij een jaar later vredig in zijn slaap overlijdt, heeft Sarah er een hele klus aan om zijn nalatenschap te regelen. Die gaat immers naar een grote groep familieleden, die her en der verspreid zijn: vooral achterneven en -nichten die hem eigenlijk nooit gezien hebben.

Danielle Steel vertelt hoe het verhaal draait rond het leven van Sarah en haar relatie met familie en vrienden. Sarah heeft een warme band met haar grootmoeder Mimi, maar de omgang met haar moeder verloopt eerder stroef, en ook de verhouding met haar vaste vriend Phil loopt niet van een leien dakje. Phil wil wel dat ze er is als hij haar nodig heeft, maar hij benut ook graag de smoes dat hij de kinderen bij zijn ex-vrouw regelmatig moet bezoeken, zodat hij zijn gang kan gaan.

Sarah ond…Lees verder
Sarah, een succesvolle juriste, heeft een teleurstellende weekendrelatie. Als een rijke cliënt haar een flink bedrag nalaat, besluit ze zijn huis te kopen. Het huis blijkt gebouwd te zijn door haar overgrootvader en haar oma is er geboren. Ze stopt al haar tijd in het opknappen van het huis, wat ten koste gaat van haar relatie. Op zoek naar de geschiedenis van haar verdwenen overgrootmoeder doet Sarah in Frankrijk een verrassende ontdekking. Dit boeiende, romantische familieverhaal heeft een bijzonder warme toon. Door de koop van het huis verandert de relatie van Sarah met haar moeder en grootmoeder ten goede; het blijkt voor haar een nieuwe start in het leven te zijn. Gevoelig zonder sentimentaliteit, en met een happy-end! Vrij kleine druk en ruime interlinie.

Over Danielle Steel

Danielle Steel (New York, 14 augustus 1947) is een Amerikaanse schrijfster van romantische boeken, veelal gelezen door vrouwen. Steel heeft meer dan 120 romans geschreven (per 2019), waarvan verschillende verfilmd zijn. Er zijn al meer dan 800 miljoen exemplaren van haar romans verkocht, in 69 landen en 43 talen (per 2018).

Naast haar werk voor volwassenen heeft Steel ook een serie kinderboeken geschreven, de Max en Martha-serie. Ook schreef ze vier 'Freddie'-boeken, over gebeurtenissen in het leven van kinderen, zoals een doktersbezoek en een nacht uit logeren. Ook heeft zij een poëziebundel gepubliceerd.

Steel is zeer geïnteresseerd in het welzijn van kinderen. Zelf heeft zij negen kinderen grootgebracht. Ze is vijf keer getrouwd geweest, met Claude-Eric Lazard, Danny Zugelder, William Toth, John Traina en Tom Perkins. Haar zoon Nicholas Traina pleegde op 19-jarige leeftijd zelfmoord. Steel schreef twee non-fictieboeken over Nicholas' leven en dood, Having…Lees verder op Wikipedia

Suggesties