Raven en professor X leiden een team op van jonge X-men die moeten verhinderen dat de machtige mutant Apocalypse de mensheid vernietigt en een nieuwe wereldorde vestigt.
Onderwerp
Superhelden
Titel
X-men : apocalypse / directed by Bryan Singer ; written by Bryan Singer [e.a.]
Regisseur
Bryan Singer
Componist
John Ottman
Acteur
Jennifer Lawrence Michael Fassbender James McAvoy
Uniforme titel
X-men : apocalypse
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
ca. 138 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626093251

Besprekingen

Sciencefiction-actiefilm uit 2016 van Bryan Singer, het vervolg op 'Days of future past' (2014) in de superheldenserie* X-men. De X-men zijn mensen die geboren worden met een genetische toevoeging waardoor ze bovenmenselijke krachten bezitten. Deze mutanten worden gehaat door gewone mensen, maar professor Charles Francis Xavier alias professor X (James McAvoy) vormt samen met hen een vredescorps dat vecht tegen slechteriken. Het verhaal 'Apocalypse' begint in 1983 als in Egypte de slechte en zeer machtige mutant Apocalypse uit een schijndood ontwaakt en de mensheid wil vernietigen. X-man Raven Darkholme/Mystique en professor X leiden een nieuw team X-men op om hem te stoppen. De Nederlandse recensenten plaatsen kritische kanttekeningen. Pauline Kleijer (Volkskrant 19-5-'16) geeft 3 sterren. Zij schrijft dat voorkennis noodzakelijk is en dat de film niet origineel is, maar voldoende humor en actie biedt: 'De film dendert voort in de hyperbolische actiemodus die alle recente superhelden…Lees verder

Over Bryan Singer

CC BY 2.0 - Foto van/door User [177] at flickr.com

Bryan Singer (New York, 17 september 1965) is een Amerikaanse filmregisseur.

Hoewel hij tot nu toe slechts tien films geregisseerd heeft, kan Singer al beschouwd worden als een van de grotere regisseurs in Hollywood. Dit komt mede dankzij het grote succes van de film The Usual Suspects (met Kevin Spacey). Latere bekendheid verwierf hij met blockbusters als X-Men, X2 en Superman Returns. In 2008 regisseerde hij het historisch drama Valkyrie waarbij naast Tom Cruise, Carice van Houten ook een van de rollen vertolkt.

Singer heeft een zoon met actrice Michelle Clunie.

In 2016 zou hij de film Bohemian Rhapsody regisseren, maar tijdens de productie werd hij ontslagen wegens nalatig gedrag. Hij werd daarom vervangen door Dexter Fletcher.

Singer is gedurende zijn carrière meerdere malen beschuldigd van seksueel misbruik.

Geregisseerde films

T…Lees verder op Wikipedia