Boek
Nederlands

Julia's droom

Brigitte Minne (auteur), Trui Chielens (illustrator)
+1
Julia's droom
×
Julia's droom Julia's droom
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Julia is het kleinste meisje van de wereld. Wanneer haar ouders kort na elkaar overlijden, moet Julia als circusattractie aan optreden in het circus. Zal het haar toch lukken om de grote droom van haar vader te laten uitkomen? Groot formaat prentvertelling. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Julia's droom
Auteur
Brigitte Minne
Illustrator
Trui Chielens 1987-
Taal
Nederlands
Uitgever
Eke: De Eenhoorn, 2021
[56] p. : ill.
ISBN
9789462916012 (hardback)

Besprekingen

Als Julia wordt geboren is ze heel klein, zo groot als een hand. Haar ouders zorgen met liefde voor haar. Haar vader is lantaarnaansteker en uitvinder en haar moeder vertelt sprookjesachtige verhalen over de kleine ridder. Maar als haar ouders kort na elkaar overlijden, moet de kleine Julia als circusattractie gaan optreden in het rariteitencircus. Daar ontmoet ze nieuwe vrienden die, naast hun bijzondere uiterlijk, veel talenten blijken te hebben. In haar hoofd duikt telkens de kleine ridder op die haar herinnert aan de grote droom, die haar vader haar meegaf. Zal het lukken om die droom te verwezenlijken? Bijzonder prentenboek rondom de thema’s vriendschap en opkomen voor jezelf. Verzorgde uitgave op A4-formaat waarbij de sfeervolle expressieve tekeningen in donkere en rode tinten de tekst mooi aanvullen. De tekst is afwisselend in een witte en zwarte letter gedrukt. Het boek zal bij voorlezen het beste tot z’n recht komen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Over Brigitte Minne

Brigitte Minne (Brugge, 16 oktober 1962) is een Vlaams schrijfster van jeugdliteratuur.

Minne publiceerde een groot aantal kartonboeken, prentenboeken en leesboeken voor kinderen en jongeren. Daarnaast schreef ze scenario's voor onder meer het Vlaamse educatieve jeugdprogramma De Boomhut en leverde ze bijdragen aan diverse tijdschriften, theater- en filmproducties voor kinderen en jongeren. In totaal publiceerde zij ruim 200 verschillende werken.

Een deel van haar boeken werd vertaald en verscheen in het buitenland. Haar werk werd in Vlaanderen maar ook daarbuiten meermaals bekroond, onder meer door de Kinder- en Jeugdjury's van Vlaanderen, Limburg, Nederland en Frankrijk. Voor RoodGeelZwartWit ontving zij in 2002 de Franse Prix d’octogone. Verder ontving ze voor haar werk onder andere de eerste prijs bij de Europese wedstrijd uitwisseling Kortfilm voor kinderen, een White Raven (toegekend door de Internationale Jeugdbibliotheek van München), de …Lees verder op Wikipedia