Boekenruilkast

Geef je boek een tweede leven

Voor de derde keer die nieuwe van Lanoye cadeau gekregen? Al lang ontdekt wie het gedaan heeft in de laatste Aspe? Je buik vol van kookboeken?

Op 21 juni 2014 werd in ‘t Gasthuis een unieke  boekenruilkast in gebruik genomen. Deze kast is ontworpen en gemaakt door kunstenaar Luc Smets. Met de boekenruilkast spelen we in op een maatschappelijke trend én willen we lezen nog aantrekkelijker maken. Ruilen is immers ‘in en boeken lenen zich hier perfect toe. Boeken zijn immers niet geschreven en gemaakt om weg te gooien, maar om te lezen en te herlezen. Boekenruil is daarom niet alleen milieuvriendelijk, maar ook goedkoop en leuk. 

Geef je boek dus een tweede leven: stap naar de boekenruilkast  in ‘t Gasthuis en neem er een ander boek gratis voor in de plaats. 
Welke boeken mogen geruild worden? Leesboeken, kookboeken, kinderboeken, recente informatieve boeken, strips,… die in goede staat zijn. Zowel boeken in het Nederlands als in andere talen zijn welkom. Zelfs dvd’s en tijdschriften die aan een tweede leven toe zijn, mag je ook in onze boekenruilkast deponeren. Opgelet! Het gaat niet om boeken van de bib maar om boeken die je zelf kocht of cadeau kreeg en die je niet meer nodig hebt. Zo blijkt je uitgelezen boek toch nog waardevol want je krijgt er een nieuwe voor in de plaats en meteen doe je er iemand anders plezier mee.Voor oud papier of rommel is er dus geen plaats.

Boekenruilkast