Wijnegem

Digidak

Digidak

Digidak helpt iedereen die weinig of geen kennis van computers heeft. Tijdens de vrije oefenmomenten en de initiatielessen kan je bij Digidak terecht voor je eerste stapjes op de computer en het internet. Op de openingsmomenten is eveneens een begeleider van Digidak aanwezig.

Inschrijven / registreren:

Dat doe je bij de Dienst cultuur, Turnhoutsebaan 199. Maandag tot vrijdag van 10.00 u tot 12.00 u. Tijdens het schooljaar ook op maandag, dinsdag en donderdag van 18.00 u tot 20.00 u.

Cursussen:

De lessen zijn gratis, maar je moet vooraf inschrijven. De lessen zijn meestal snel volzet: je laat je best vooraf al registreren op de wachtlijst. Je wordt dan per brief verwittigd over de start van de nieuwe cursussen.

De lessen gaan allemaal door in ’t Gasthuis, Turnhoutsebaan 199.

Vrije inloop:

Je wilt wat oefenen op de computer maar je bent nog onzeker, je hebt een computervraag, je wilt surfen, … Hiervoor kan je op woensdagen van 9.00 u tot 12.00 u tijdens de vrije inloop terecht in 't Gasthuis. (niet in schoolvakanties)

Digidak is volledig GRATIS.

Helpen bij Digidak?

In onze huidige maatschappij is het gebruik van nieuwe media onmisbaar geworden. Meer en meer wordt de computer en het internet een onderdeel van ons dagelijks leven. Mensen die hieraan niet kunnen deelnemen, dreigen uitgesloten te worden.

Digidak is een methodiek om via kleinschalige en laagdrempelige openbare computerruimten mensen te laten kennismaken met de mogelijkheden van nieuwe media. Op die manier werkt Digidak actief aan het verkleinen van de digitale kloof.

Om ook de meest kwetsbaren in onze samenleving te bereiken, is deelname aan Digidak gratis. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van heel wat vrijwilligers.

Word vrijwilliger bij digidak!

Wil je je basis computerkennis delen met beginnende gebruikers? 
Dan is vrijwilliger worden bij digidak misschien iets voor jou!

Neem contact met ons op via cultuur@wijnegem.be

Meer info: www.digidak.be/ik-wil-helpen