Verbouwingen ‘t Gasthuis

gepost op: 19 oktober 2016

‘t Gasthuis wordt letterlijk en figuurlijk in een nieuw kleedje gestoken.

’t Gasthuis wil dé ontmoetingsplek bij uitstek zijn waar dienstverlening en beleving centraal staan.
Er komt één gemeenschappelijke balie waar je met al je vragen terecht kan.
De bibliotheek wordt heringericht en schakelt over naar zelfuitleen.
Er komt een gezellige bar waar je de krant kan lezen, je mail kan checken enz.
Bovendien zal ook het aanbod heel wat nieuws in petto hebben en worden de openingsuren uitgebreid.
Je merkt het, ’t Gasthuis wil zich grotendeels klaarstomen voor de volgende decennia: een open en dynamisch huis voor iedereen, multifunctioneel en duurzaam.
Het einde van de werken is voorzien in september 2017.

Met de creatieve ideeën en veel praktische adviezen van Wijnegemnaren werd het ontwerp van ABV+architecten op 19 september 2016 goedgekeurd.

Op maandag 5 december starten de werken aan een deel van de Agora en een deel van de bib.
’t Gasthuis en ook de kapel blijven bereikbaar via de hoofdingang, maar het rechtse gedeelte (rechts van de hoofdingang) is niet meer toegankelijk.
De bib is enkel tijdens de openingsuren bereikbaar via de zij-ingang van het gebouw waar je ook de inleverbox vindt.

Heb je een vraag voor de cultuurdienst of de bib, dan ben je welkom in ons tijdelijk bureau op de eerste verdieping. Je kan met je vragen uiteraard ook terecht op 03 288 21 80 of via mail op cultuur@wijnegem.be en bibliotheek@wijnegem. De huidige openingsuren van beide diensten blijven hetzelfde, ook tijdens de schoolvakanties.

Nieuwe tijdschriften

Hebben jullie onze nieuwe tijdschriften al ontdekt? Voor wie ze nog niet gevonden heeft, het tijdschriftenrek staat tijdens de verbouwingen tussen de romans. Lees verder