Met de bibburen op reis

Marc Helsen:  100 ultieme reiservaringen
Tentoonstelling: 5 juli t.e.m. 29 juli 2018
Locatie: Polyvalente zaal

Al meer dan 40 jaar reist auteur en journalist Marc Helsen de wereld rond. Tijdens zijn reizen van Afghanistan tot Zimbabwe, van Alaska tot Patagonië heeft hij honderden foto's genomen. Een selectie van deze foto’s nemen je mee op reis.

Workshop “Pimp je Fiets” met de Kip van Troje

Workshop: 25 juli om 13.30 uur tot 15.30 uur
Locatie: voortuin 't Gasthuis
GRATIS: inschrijven verplicht via 03 288 21 60 of bibliotheek@wijnegem.be

Tover deze zomer je fiets om tot een hippe creatie. Samen met de Kip van Troje bedenk je de mooiste, gekste, wildste versieringen. Ben je tussen 4 en 12 jaar? Schrijf je dan zeker in voor deze coole workshop. Haast je, want de plaatsen zijn beperkt.

WOMMELGEM
Ingrid Castelein: fietstochten in de Provence
Bibliotheek: Wommelgem
Lezing op: 2 augustus om 20u
Locatie: bib Wommelgem

Ingrid Castelein is freelance journaliste en begon haar carrière bij De Standaard en Het Nieuwsblad, waar ze het virus voor reisreportages opliep. Een aantal jaar geleden besloot ze zich volledig op reisjournalistiek toe te leggen. Tijdens deze lezing stappen we op onze denkbeeldige fiets en vertrekken we richting de Provence. Zomer, herfst, winter, lente … er is altijd wel iets te beleven in de Provence.

Marc Helsen:  100 ultieme reiservaringen
Tentoonstelling: 2 augustus t.e.m. 31 augustus 2018
Locatie: Polyvalente zaal

BORSBEEK

Alicja Gescinska: Wanderlust

Bibliotheek: Borsbeek
Lezing op: 12 juli om 20u
Locatie: bib van Borsbeek

Alicja Gescinska is een Pools-Belgische filosofe, schrijfster en tv-maakster. We kennen haar o.a. van het programma ‘Wanderlust’ op Canvas. Wanderlust betekent letterlijk het verlangen om al reizend de wereld te ontdekken. Reis tijdens deze lezing de wereld rond en verwonder je samen met Alicja over de vragen des levens, kunst en wetenschap.

RANST
Joris Capenberghs: Wandelen tegen de tijdgeest
Bibliotheek: Ranst
Lezing op: 19 juli om 20u
Locatie: bib van Ranst

Joris Capenberghs is cultuurhistoricus en antropoloog. Hij beweegt zich - als wandelaar, publicist, vertaler en curator - op het snijvlak van landschappen, erfgoed, artistieke expressie en natuurbeleving. In deze lezing neemt Joris Capenberghs je mee op een denkbeeldige wandeltocht door het werk van twee bijzondere schrijvers: Robert Macfarlane en Sylvain Tesson.

MALLE
Wouter Deboot: Dwars door Amerika
Bibliotheek: Malle
Lezing op: 23 augustus om 20u
Locatie: bib Oostmalle

Amerika, het land van eindeloze mogelijkheden. Wouter Deboot rijdt er dwars doorheen, op de fiets. Steven Claerhout reist in een camper mee als rechterhand. Op hun tocht gaan ze op zoek naar de ziel van Amerika.Tijdens de lezing neemt Wouter je mee op zijn reis. Dwars door Amerika is een eyeopener, een lezing vol verhalen die even ontroerend als meeslepend zijn.

ZOERSEL
Christophe Sepot: Met twee in een roeiboot
Bibliotheek: Zoersel
Lezing op: 16 augustus om 20u
Locatie: kerststal Einhoven, Zoersel

Christophe Sepot (°1980), een kleine Zoerselaar in de grote wereld, geeft een nieuwe dimensie aan het alternatief reizen. Samen met zijn goede vriend Bart Verboven steekt hij in 2010 in een roeiboot de Atlantische Oceaan over. Zoals in het boek “Het leven van Pi” dobberen ze 105 dagen eenzaam op een immense watervlakte. Van eenzaamheid geen sprake bij de volgende uitdaging van Christophe. In 2015 vindt hij inspiratie bij Jules Verne en trekt de wereld rond in 80 dates. Benieuwd waar je moet zijn voor de perfect gesprekspartner? Op donderdag 16 augustus komt de Zoerselse wereldreiziger in geuren en kleuren vertellen over zijn reiservaringen aan de Kerststal op Einhoven.

App’s voor op reis
Het goedkoopste vliegtuigticket naar Hong Kong? Een romantisch hotel boeken nabij de Sacre Coeur in Parijs. Wat moet je zeker hebben gezien in Wenen? Hoeveel is 1000 IJslandse Kronen in Euro? Voor al deze en nog veel meer vragen heb je tegenwoordig 1001 app’s voor tablet en smartphone die het reizen een stuk vergemakkelijken. In deze workshop worden 10 app’s gedemonstreerd waaronder Skyscanner, Booking, Tripadvisor, Maps.ME, …  De workshop wordt samen georganiseerd met de vrijwilligers van digidak.

Waar: Bibliotheek Zoersel, Dorp 54 – 2980 Zoersel
Wanneer: 9 augustus in de voormiddag start om 10 tot 12 uur en ’s avonds van 20 tot 22 uur

Workshop “Pimp je Fiets” met de Kip van Troje

- Bibliotheek Wommelgem: - Welkomstraat 32, 2160 Wommelgem - 25 juli, 09.30 – 11.30 u
- Bibliotheek Borsbeek - Lindenboomstraat 3, 2150 Borsbeek - 1 augustus, 13.30 – 15.30 u

Fietsworkshop

- Bib Zandhoven: 18 juli, 9.00 - 12.00 uur - Amelbergastraat 42
- Bib Ranst: 25 juli, 9.00 – 12.00 uur - Gasthuisstraat 17

Wil je graag leren hoe je zelf je fiets kan herstellen? Heb je zelf niet het juiste gereedschap of weet je niet hoe eraan te beginnen? De fietsworkshop is een plek om aan je fiets te sleutelen met uitleg en ondersteuning van een sympathieke fietsenkenner. Deelname is gratis, maar materialen die gebruikt worden (remblokjes, olie, kabels ed.) moeten wel vergoed worden. Vergeet je fiets niet!

Gaea Schoeters en Trui Hanoulle: Meisjes, motoren en moslims
Bibliotheek: Zandhoven
Tentoonstelling: juli

Bibliotheek: Oost-Malle
Tentoonstelling: augustus

2 meisjes. 2 motoren. 30000 kilometer. 7 maanden. 15 landen. 11.000 beelden.Bekijk een selectie van deze beelden en beleef de mooiste en ontroerendste momenten van Gaea Schoeters en Trui Hanoulle.

Met de bibburen op reis

Met Bibburen op Reis In juli en augustus organiseert Bibburen verschillende lezingen en workshops met reizen als rode draad. Alle activiteiten zijn gratis, maar inschrijven is aangeraden wegens beperkte plaatsen. Lees verder