Wijnegem

LEZING: Marie - Overleven met de dood

LEZING: MARIE - OVERLEVEN MET DE DOOD met Peter Verlinden
Een organisatie van de GROS
Woensdag 18 oktober in de kerk om 20 u

Het verhaal van Marie is het verhaal van de meer dan twee miljoen Rwandese vluchtelingen. Hun vluchtelingenkampen in Oost-Congo werden toen aangevallen door het Rwandese regeringsleger van de huidige president Paul Kagame. Zijn militairen maakten maandenlang jacht op de vluchtelingen en moordden hen voor het grootste deel uit. Dit is een van de grootste bewust ‘vergeten’ misdaden tegen de mensheid van de 20ste eeuw.

Marie Bamutese (°1982) getuigt over haar eigen overlevingstocht en die van haar familie, over de dood van haar familie en vrienden, over het slechtste in de mens, maar ook over haar geloof dat haar de kracht gaf om te blijven leven en over die enkele helden dankzij wie ze vandaag nog leeft.
Haar echtgenoot Peter Verlinden (°1957) heeft als VRT-journalist stukken van dit drama op het terrein zelf meegemaakt. Hij vult het levensverhaal van Marie aan met zijn eigen ervaringen, met getuigenissen van andere ooggetuigen en met de resultaten van het belangrijkste justitiële en wetenschappelijk onderzoek tot nu toe naar deze ‘vergeten genocide’.

We sluiten de avond af met een drankje in de ontmoetingsruimte.

Tickets: € 8 online te koop via http://www.wijnegem.be/vrije-tijd of aan de balie van 't Gasthuis
 

Nog geen reacties

Plaats een reactie
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.

Meer nieuws

Leeskring

Boekenverslinder of gelegenheidslezer? Je leeservaringen delen? Meer te weten komen over de auteur? Naar een voorstelling of verfilming gaan? Of gewoon meer ontdekken over een boek? Dan bent u in de leeskring van Wijnegem aan het juiste adres. Lees verder
Meer nieuws