Leeskring

Donderdag 7 september om 20 u: Het smelt – Lize Spit
Iedereen heeft erover gehoord. Iedereen vraagt zich af “wat” er smelt en “waarom”. Drie kinderen groeien samen op in een Vlaams gehucht, waarvoor Viersel model stond. Ze spelen er, verliezen hun onschuld en ook elkaar. De afrekening komt jaren later.

Rond deze debuutroman waait er ondertussen een mediastorm pro en contra. Binnenkort komt er zelfs een verfilming, dus nemen wij nu al de proef op de som en ontdekken of het boek echt zo de moeite waard is.

Donderdag 9 november om 20 u: Van het westelijk front geen nieuws – Erich Maria Remarque
Deze West-Europese klassieker uit 1929 brengt een eerlijk relaas over de lotgevallen van een groep Duitse kameraden in de loopgraven van het Westelijk Front. Remarque neemt daarbij geen ethisch, ideologisch of religieus standpunt in. Hij maakt wel duidelijk hoe een hele generatie jongens de vernieling in gaat, ook zij die ontsnapten aan de kogels en granaten.

Deze ‘everseller’ werd in meer dan 45 talen vertaald en verspreid met een totaaloplage van 10 miljoen exemplaren en dit ondanks het feit dat Hitler het boek in 1933 verbood en hem vervolgens als “Volksfeindliche” werk openbaar liet verbranden.

Meer info:
Maria Baets: leeskringbegeleider - 03 383 35 23
Greet Bachot: bibliotheekmedewerker - 03 288 21 60
Een organisatie van het Davidsfonds en de Bibliotheek van Wijnegem!

Leeskring

Boekenverslinder of gelegenheidslezer? Je leeservaringen delen? Meer te weten komen over de auteur? Naar een voorstelling of verfilming gaan? Of gewoon meer ontdekken over een boek? Dan bent u in de leeskring van Wijnegem aan het juiste adres. Lees verder