Kamishibai

gepost op: 29 september 2014

Kamishibai betekent letterlijk ‘papieren drama’. Het is een eeuwenoude Japanse vertelvorm waarbij een kastje wordt gebruikt dat doet denken aan een poppentheater. In dit ‘theater’ passen grote prenten die telkens een scène uit een spannend verhaal weergeven. Verschuif de prenten en vertel ondertussen het verhaal dat achteraan op de prenten te lezen staat.
Het kamishibai-kastje kan op een tafel geplaatst worden of zelfs gemonteerd op de bagagedrager van je fiets. Zo genieten de kinderen van een heus theaterstuk, gewoon op school, in de crèche,
in de jeugdbeweging of bij je thuis.

Momenteel heeft onze bib 1 theatertje en een 30-tal verhalen met vertelplaten ter beschikking.
Neem mee en laat jezelf en je kids helemaal meeslepen! Het uitlenen is volledig gratis.

Nieuwe tijdschriften

Hebben jullie onze nieuwe tijdschriften al ontdekt? Voor wie ze nog niet gevonden heeft, het tijdschriftenrek staat tijdens de verbouwingen tussen de romans. Lees verder